Tuchel: Cavani még mindig a világ egyik legjobb csatára

A Manchester United játékosa, Edinson Cavani még mindig a világ legjobb csatárai közé tartozik, állítja a Paris Saint-Germain vezetőedzője, Thomas Tuchel.


A 33 éves uruguayi, aki június végén távozott a PSG-től, egy plusz egy évre szóló szerződést írt alá a Uniteddel október elején.

 

Az Egyesült Királyságba való megérkezését követően Cavaninak azonban két hetes önkéntes karanténba kellett vonulnia, amely okán kihagyni kényszerült a Newcastle United 4-1-es legyőzésével végződött bajnoki mérkőzést, de a hétvégén már társaival együtt edzhetett.

 

Tuchel pontosan tudja, hogy Manchesterben mire számíthatnak a csatártól, aki 301 párizsi színekben lejátszott mérkőzésén 200 gólt jegyzett.

 

"A világ legnagyszerűbb játékosai remek személyiséggel rendelkeznek. És ugyanez igaz Edi-re" - kezdte a vezetőedző.

 

"Nagyon udvarias, talán már túlzottan is félénk. Keményen dolgozik. Minden egyes edzésen a legelső pillanattól az utolsóig 100 százalékig ott lesz. Ugyanez igaz a mérkőzésekre is. Maximálisan meg lehet benne bízni."

 

"A gólokért, a gólszerzésért él. Amikor betalál, van önbizalma, akkor pedig a futball világ egyik legjobbja a 9-es poszton."

 

"Remélhetőleg meg fogja mutatni ezt, ha nem is holnap, de szerdától és elkezd meggyőzni mindenkit erről. Semmit nem tudnék ez ellen felhozni."

 

 

Ole Gunnar Solskjaer édes emlékeket őriz a PSG-ről, miután gyakorlatilag a francia bajnokcsapat 19 hónappal ezelőtt Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből történt búcsúztatása okán kapta meg végleges kinevezését a Manchester United kispadján.

 

Addig a történelemben még egyetlen csapat sem tudott két gólos hazai vereséget követően továbbjutást kiharcolni a sorozat kieséses szakaszában, de a United 2019 márciusában emlékezetes, 3-1-es sikerrel távozhatott a gall fővárosból.

 

"Természetesen nincsenek túlzottan jó emlékeink" - tette hozzá Tuchel.

 

"Jó eredményt (2-0-s győzelem) értünk el az Old Traffordon. A végén nem igazán a szánk íze szerint alakultak a dolgok, de az előző szezonban nagyon jó sorozatot futottunk a Bajnokok Ligájában."

 

"Természetesen kihívás nem gondolni az előző, vagy az azt megelőző szezonra. Nincs a segítségünkre."

 

"Most túl kell lépnünk ezeken a nehézségeken, meg kell mutatnunk, hogy most mire vagyunk képesek. 0 ponttal kezdjük az idei Bajnokok Ligáját és játszanunk kell a győzelmekért."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Paris Saint-Germain - Manchester United

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!