Cavani teljes búcsúinterjúja

Két, látványos gólokkal megtűzdelt évet követően Edinson Cavani a nyáron távozik a Manchester Unitedtől.


Az uruguayi játékos az európai ligák egyik legjobb csatáraként érkezett és a Serie A-ban szereplő Napoli és a Ligue 1-ben vitézkedő PSG színeiben tett szert igazán nagy hírnévre és a Vörös Ördögöknél töltött első szezonjában 17 gólt szerzett.

 

A klubmédiának adott búcsúinterjújában Cavani az itt töltött időszak legjelentősebb eseményeire reflektált.

 

 

2020 november 7. - Everton

 

Ekkor szerezted első gólod a klubban, ami végül győztes gól is volt. Emlékszel még rá?

"Igen, emlékszem és szeretettel gondolok vissza rá, mert a Unitednél indult kalandom kezdetét jelentette. Nagyon fontos gól volt, mert győzelmet hozott idegenben, így tisztán emlékszem rá a mai napig."

 

 

2020 november 29. - Southampton

 

Letetted névjegyed a Soton ellen két góllal és egy gólpasszal, amely teljesítménnyel a szurkolókat olyan nagy nevű csatárokra emlékeztetted, mint Robin van Persie, Van Nistelrooy, Solskjaer, vagy Cole. Nagy nap volt ez számodra?

"Az a Southampton elleni meccs különleges volt, mert hátrányba kerültünk, nekem pedig lehetőségem adódott arra, hogy gólpasszt adjak, majd szerezzek két gólt. Az ilyen dolgok azért nem szoktak rendszeresen megtörténni a futballban. Ezért is nagyon élvezetesek az ilyen ritkább pillanatok, főleg, ha győzelmet is érnek. Ez mindig hozzáad agy kis pluszt az adott pillanathoz."

 

 

2020 december 23. - Everton

 

Újabb találat az Everton ellen, talán az egyik legszebb gólod volt itt. Mesélj róla...

"Igen, ami azt illeti szép gól volt. Ez is létfontosságú volt, mert akkor épp 0-0 volt az állás és ezzel a találattal sikerült előnybe kerülni. Azt hiszem tényleg az egyik legszebb gólom volt, amit itt szereztem, de azért emlékeim szerint volt még jópár szép gólom a Unitedben, mint a Fulham elleni az előző szezon végén. Szerencsére sikerült jónéhány szép gólt szereznem itt."

 

 

2021 április 11. - Tottenham

 

A Spurs elleni meccsen volt egy érvénytelen gólod, de utána szereztél érvényeset is...

"Ezért mondtam azt, hogy volt jópár szép gólom itt. Ez is a szebbek között van és a győzelem miatt kiemelkedően fontos is volt. Kezdetben azt hittük, hogy sikerül irányítanunk a meccset, de érvénytelennek nyilvánították a gólt, majd Son találatával hátrányba kerültünk. Viszont utána fordítani és győzni tudtunk, ami a kemény munkának és a karakterünknek volt köszönhető. Nagyon élvezetes mérkőzés volt. Csodálatos gólt szereztem, ami kárpótolt az első félidőben történtek miatt."

 

Tipikus Cavani gól volt...

"Mindig azt mondom, hogy a csatárok egyik kulcsfontosságú tulajdonsága az ösztön, vagy hatodik érzék. Olvasni kell a játékot és előre látni a következő lépést. Ez alapján sikerült megtalálnom a megfelelő pillanatot a kapu előtt. Az ilyen gólokhoz igazán intuitívnak kell lenni és a megfelelő pillanatban megindulni, futni. Itt ez történt, gyönyörű gól volt."

 

 

2021 április 29. - Roma

 

Ez egy nagyszerű európai este volt, két csodás góllal, de kellettek volna a szurkolók is egy ilyen remek eredményhez, nem?

"Emiatt kicsit keserű a szám íze, mert amikor egy elég jó szezont futottunk, akkor a szurkolók nem tarthattak velünk és most, ebben a szezonban, amikor újra a stadionokban lehettek, nem tudunk olyan szezont futni amilyet szerettünk volna. Személy szerint legalább is én biztosan nem. Egy számomra jó szezonban képes lettem volna gólokat szerezni és együtt ünnepelhettünk volna. Ezek a pillanatok nagyszerűek egy csatár számára."

 

 

2021 május 18. - Fulham

 

Talán a legszebb gólja az itt töltött időszakodnak...

"Szerintem az. Távolról sikerült betalálnom, így szerintem ez a leglátványosabb gól, amit a Unitedben szereztem. Ott már voltak szurkolók is, sajnos nem lehettek sokan. Sajnos az élet ezt produkálta, de előre kell nézni a futballban is."

 

A stadionban lévő szurkolók között lehettem és hihetetlenül különleges volt az egész. Mondhatjuk, hogy számodra is ez a legkülönlegesebb emlék az elmúlt két évből?

"A leglátványosabb biztos, de voltak más gólok is, amik végül többet jelentettek, vagy fontosabbak voltak. Úgy gondolom, hogy egy gól jelentősségét sokszor az eredmény határozza meg. Korábban említettük a Spurs elleni meccset. Az ott szerzett gól igazán különleges volt a meccs eredményének alakulása miatt. Szerintem az is szép és főleg fontos gól volt. Szóval azt mondanám, hogy a Fulham elleni volt a legkülönlegesebb, de voltak mellette olyanok, amik pedig más jelentősséggel bírnak és pont amiatt a legfontosabbak."

 

 

Szerinted ki volt a legjobb játékos ebben a szezonban?

"Úgy gondolom, hogy az egész csapat kicsit következetlen volt az egész szezon során. Nem sikerült megtalálnunk magunkat, legyen szó a teljes csapatról, vagy egyéni produkciókról. Néha a sérülések jelentették a hátráltatást, olykor pedig a forma. Nagyon ellentmondásos volt mind a szó szoros értelmében. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy voltak kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosaink a szezon során, akik jól játszottak. Ilyen például Cristiano. Azt  leszámítva, hgy volt egy rövid időszaka, amikor nem jött össze neki a gólszerzés, ő volt az egyik legjobb. Mellette még David de Gea nevét tudnám mondani. Ő hozta az egyik legstabilabb, legkövetkezetesebb teljesítményt. Ők ketten voltak szerintem idén a legjobbak."

 

Anthony Elanga is jól játszott fiatal kora ellenére, mit gondolsz?

"Igen, Anthony-nak is jól mentek a dolgok mióta bekerült a csapatba. Úgy gondolom, hogy képes volt magas szintű teljesítményt nyújtani. Igen, azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy ő is a jobbak közé tartozott. De minden relatív, mert ugye a végén az számít, hogy a csapat hogyan teljesít. Tehát, ahogy előbb mondta, ha a következetesség hiányzik a teljesítményből, akkor is lehet, hogy egy-egy játékos kiemelkedik a többiek közül, de ha az egész csapat következetesebb lett volna, akkor a játékosok is jobban csilloghattak volna. Én ezt gondolom erről."

 

Idén is rengeteg fiatal edzett a felnőtt csapattal, akik azt mondták, hogy rengeteget tanultak tőled. Próbálsz megfelelő példát mutatni az olyan srácoknak, mint például Alejandro Garnacho, Joe Hugill és Alvaro Fernandez?

"Hiszem és mindig is mondtam, hogy egy játékosnak mindig nagyon profinak kell lennie, mert a labdarúgás profi sport és ehhez a kilátásaidnak is professzionálisnak kell lennie. Ehhez pedig képesnek kell lenned arra, hogy alkalmazkodj az adott munkához. Komolyan és keményen kell dolgozni, amikor kimész az edzőpályára, vagy amikor az edzőteremben vagy, bármit is kell tenned. Profi módon kell végezned a munkád, ezt így gondolom. Ez az egyetlen módja a győzelemnek, ha nem így teszel, nem leszel elégedett. Érted? Mert, ha nem teszel bele mindent, vagy rosszul edzel, akkor a végén nem fognak jól alakulni a dolgok. Soha nem lesz meg benned a nyugodtság, hogy megtettél mindent, amit csak lehetett. Az, amiről beszélek szinkronban van azzal, amit teszek. Ez az én ideológiám az életről is, nem csak a fociról. Tegyél meg mindent, amit  tudsz a lehető legjobban, amennyire csak képes vagy rá. Nekem ez nyugalmat ad, amikor kilépek a pályára és a lehető legjobb szinten tudok teljesíteni. Néha jól mennek a dolgok, máskor pedig nem. Szóval azt mondom, hogy nagyszerű dolog jó példát mutatni. Nem azért kell keményen dolgozni, hogy bármit is megmutass bárkinek, hanem azért, mert ez a helyes módja annak, hogy elérj dolgokat, hogy győzni tudj."

 

 

A klubnál eltöltött két év után mit üzennél a szurkolóknak?

"Őszinte köszönettel tartozom a Manchester United szurkolóinak. Már az első pillanattól kezdve nagy tiszteletet tanúsítottak irántam. Úgy gondolom, hogy elismerték azt a kemény munkát, amit végeztem és, amit a lehető legjobb módon próbáltam a pályán is befektetni és próbáltam megtenni mindent a csapatért. Igazán hálás vagyok és boldog emlékekkel távozom innen annak a szeretetnek köszönhetően, amit tőlük kaptam. Ahogy említettem, kicsit keserű is a szám íze, mert többet szerettem volna adni, jó lettt volna rendszeresebben szerepelni idén. Sajnos ezt megakadályozták a sérülések és egyéb apró problémák. Szeretném szívem mélyéből megköszönni nekik azt a szeretetet, amit kaptam, mert ez nagyon fontos egy focista számára."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!