Solskjaer visszautasítja Keane kritikáját

Ole Gunnar Solskjaer nem ért egyet Roy Keane legutóbbi kritikájával, miszerint a Manchester United korábbi csapatkapitánya a csapat jelenlegi játékoskeretéről úgy gondolja, hogy "messze van a jótól".


A vasárnapi, Arsenaltól elszenvedett 1-0-s vereséget követően Keane így nyilatkozott:

"Ole el fogja veszíteni munkáját ezekkel a játékosokkal - ez fog történni."

 

A Vörös Ördögök már három mérkőzést veszítettek eddigi 6 lejátszott Premier League összecsapásukból, de Solskjaer kijelentette, hogy ő maximálisan bízik keretében, hogy képesek lesznek saját javukra fordítani a szerencséjüket.

 

"Roy mindig is szókimondó volt. Nagyon boldog vagyok, hogy olyan játékosaim vannak, mint akikkel együtt dolgozhatok itt" - kezdte Solskjaer a holnapi, Istanbul Basaksehir elleni Bajnokok Ligája mérkőzést megelőzően.

 

"Nekünk más feladatköreink vannak. Roy munkája, hogy véleményt formáljon. Én mindig meghallgatom Roy-t, de mi innen most egy erős, jó játékosokból álló kerettel kelhetünk útra."

 

"Biztos vagyok benne, hogy megfelelő választ fognak adni a történtekre."

 

Keane emellett kritizálta az Arsenal elleni vereséget követően azért is a Unitedet, hogy nem voltak vezérei, a csapatkapitány, Harry Maguire azonban kijelentette, hogy csapatuknál nagyon erős vezetői réteg van jelen.

 

"Nem láttam a nyilatkozatát, de mi nem foglalkozunk azzal, hogy mi történik a külvilágban, különösen egy negatív eredményt követően" - tette hozzá Maguire.

 

"Nem hozunk negativitást házon belülre. Pozitívak maradunk."

 

"Mindenkit biztosíthatok arról, hogy a keretünkben számos vezéregyéniség található. Én vagyok a kapitány és mellettem is számos vezéralkat található, mind a játékosok, mind az edzők részéről."

 

"Ebből kifolyólag nincs hiányunk vezetőkből."

 

 

A United pocsék bajnoki formájához képest nagy kontrasztot jelent, hogy a Bajnokok Ligájában lenyűgöző rajtot vettek.

 

Solskjaer legénysége már legyőzte a Paris Saint-Germaint és az RB Leipziget is a H-csoport első két játéknapján, szerdán pedig a török fővárosban a sereghajtó Istanbul Basaksehir lesz majd az ellenfelük.

 

A korábbi játékoslegenda hiszi, hogy az utóbbi hetekben az európai kupaporondon aratott győzelmek bizonyítják abbeli képességüket, hogy képesek harcban lenni különböző címek megszerzéséért.

 

"Ez a két eredmény hűen tükrözi a bennünk rejlő minőséget, de emiatt még nem dőlünk hanyatt magunktól."

 

"Már várjuk a következő mérkőzésünket és szeretnénk tovább dolgozni a kiegyensúlyozottságunkon, mert amikor a legjobb szintünkön teljesítünk, akkor bárkit képesek vagyunk legyőzni. Így kell nekivágnunk minden összecsapásunknak."

 

A szerdai találkozót a koronavírus világjárvány miatt érvényben lévő szabályozások okán csak kis létszámú közönség tekintheti meg a Fatih Terim Stadiumban.

 

Amikor arról kérdezték, hogy a hazai szurkolók hiánya előnyt jelenthet-e a United számára, a norvég menedzser így felelt:

"Azt gondolom, hogy nem mehetünk el amellett, hogy a futball milyen mértékben vált érintetté a vírus által, a minket körülvevő környezet pedig nem olyan, mint normális helyzetben."

 

"Idegenben, bármilyen ellenfél ellen nehéz egy csapat dolga... Törökországban fanatikus, szenvedélyes és lelkes szurkolók vannak és természetesen az előny lenne, ha hazai csapatként őket támogatnák. Ez bizonyított."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Istanbul Basaksehir - Manchester United

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!