RVP többet vár Maguire-től előrejátékban

A védő görögországi balhéját követően egyelőre nem találja régi önmagát.


Szerdán a Basaksehir otthonában lejátszott vesztes Bajnokok Ligája-mérkőzésen a Harry Maguire vezette védelem teljes csődöt mondott.

 

Az angol bekk mind a válogatottban, mind klubcsapatában gyenge teljesítményt nyújt a nyári pihenő óta.

 

Robin van Persie viszont Maguire egy másik szerepét emelte ki, amin szerinte mindenféleképpen javítania kell, hogy az együttesnek sikerülhessen kikászálódnia a gödörből.

 

"Harry remekül képes osztogatni, azonban mostanában nem tudja megcsillogtatni játékának ezt az elemét, de ezért nem csak őt terheli felelősség" – mondta a holland.

 

"Összességében a csapat bizonyos szituációkban nem osztja el megfelelően a pozíciókat. Láthatjuk, hogy Fred a belső védők vonalába lép vissza labdáért – ennek nem feltétlenül kellene így történnie. A pálya egy magasabb pontján kellene lennie, ahol ugyan nehezebb labdához jutni, viszont több opció adódna így a játékszer mélységből való megjátszására."

 

"A csatároknak pedig a lehető legmagasabb pozícióban érdemes mozogniuk. Nem gördülékeny a játék, mert a srácok helyezkedése nem segíti elő a hatékonyságot."

 

 

A United jelenleg csak 15. a Premier League-ben, 6 meccsen mindössze 9 gólt elérve. Van Persie úgy véli, sokat javulhatnának a mutatók, ha több támadás indulna Maguire-től.

 

"Azt látom, hogy sokkal többet tehetne a siker érdekében, nem csak a védekezést illetően, hanem az offenzívák terén is" – magyarázta a Vörös Ördögök egykori támadója.

 

"Persze nem minden csak rajta múlik, szükséges lenne először is, hogy egymásnak területeket nyissanak a játékosok. Több támogatásra szorul Harry a középpályáról."

 

"Néha működőképes a gépezet, mert a középpályások megtalálják a csatárokat, ámde ez nem elégséges, kiegyensúlyozott teljesítményre van szükség. Nem használják ki a kínálkozó területeket, így nincs elég lehetőség a felpasszra, ezért az esetek nagy százalékában megmutatkozik, hogy mélységből kevésbé tud építkezni a csapat, ezáltal pedig nem lesz igazán ütőképes az előrejáték."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!