Maguire: Cavani még sok góllal fog segíteni minket

Harry Maguire szerint Edinson Cavani nevét még számtalanszor láthatjuk majd a gólszerzők között ebben a szezonban, miután az uruguayi támadó szombaton megszerezte első találatát a Manchester United mezében.


A korábbi Paris Saint-Germain gólvágó a Goodison Parkban aratott bajnoki győzelem utolsó perceire állhatott be és így már eddigi 5 mérkőzésén közel 100 percnyi játékidőt kapott a csapatban, mindannyiszor csereként.

 

A 33 éves játékos - akit bár tizenegyesgyanús helyzetben faultoltak, de Paul Tierney játékvezető továbbot intett - egy hosszabbításbeli gyors kontratámadás során Bruno Fernandes lekészítésekor nem futott lesre és végleg eldöntve a találkozót megszerezte csapata harmadik gólját is a Stolverkosok ellen - Maguire pedig nagyra értékeli a csapat 7-esének kispadról történő beállása utáni hozzájárulását a csapat teljesítményéhez.

 

"Nagyszerű volt látni ahogyan Cavani beállt" - kezdte a csapatkapitány.

 

"Elöl fáradhatatlanul dolgozott, elvégezte a piszkos munkát, amelyért a végén meg is kapta a jutalmát. Szerintem nagyszerű játékosunk lesz és gólokat fog szerezni."

 

"Mindig tudja, hogy merre van a kapu, ezt már az edzésen is többször láttam. Még szokja a ritmust az edzésmunka és a munkabírás terén, de remek játékos lesz számunkra."

 

Maguire-t arról is kérdezték, kit gondolt a második Liverpoolban szerzett góljuk szerzőjének, amelyet először Marcus Rashfordnak írtak jóvá, mielőtt a visszajátszások megmutatták volna, hogy Bruno Fernandes beadása érintés nélkül került a hazai csapat hálójába.

 

 

A portugál karmester a hétvégi két találatával felnőtt pályafutása 100. és 101. találatát jegyezte klub szinten, Harry pedig dicsérettel illette a 26 éves játékos mentális karakterisztikáját, amiért példaértékű módon vezette csapatát ismételten győzelemre a szerdai meglepetésszerű isztambuli vereségüket követően.

 

"Még nem láttam a [második gól] visszajátszását, de Bruno kiváló volt."

 

"Szerdán este kapott némi kritikát, de ő egy erős személyiség és vezető. Parádésan reagált és a pályán folyamatosan beszélt mindenkihez."

 

"Örömömre szolgált, hogy szerzett néhány gólt, vagy hívjuk bárminek is."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!