Cavani gólt szerzett hazája válogatottjában

Edinson Cavani, a Manchester United csatára lenyűgöző teljesítményt nyújtott péntek este a Kolumbia elleni 3-0-s győztes mérkőzés alkalmával, ahol az első félidő során sikerült az uruguayinak gólt szereznie, ezzel is közelebb kerülve a Világbajnokságon történő részvételhez.


Oscar Tabarez vezetőedző nevezte a 33 éves játékost a csapat kezdő tizenegyébe, ahol Luis Suarez, az Atletico Madrid csatára mellett helyezkedett el, ezzel először kezdve válogatott mérkőzésen 2019 novembere óta.
 

Cavani úgy játszott, mintha sosem lett volna távol a válogatottól, öt perc után pedig sikerült is betalálnia.

 

 

A gólpassz és az abból születő gól hasonlított Edinson első Unitedes találatára, amit az Everton ellen lőtt meg, amikor Bruno Fernandes labdájából sikerült gólt szereznie a 3-1-es, Premier League-ben aratott győzelem folyamán.

 

A James Rodriguezzel felálló Kolumbia megpróbált ugyan visszatérni a mérkőzésbe, többet is birtokolták a labdát, azonban nem sikerült túljutniuk az uruguayi hálóőrön, Martin Campanán.

 

A vendég együttes a második félidő elején szerzett egy újabb találatot a büntetőpontról, miután a Rodrigo Bentancurt ért szabálytalanságot követően a korábbi Liverpool játékos, Suarez talált a kapuba 11 méterről. A harmadik gólt a 73. percben szerezte az uruguayi együttes, amit a jobb lábas Darwin Nunez lőtt a tizenhatoson kívülről.

 

Cavani a 78. percben került lecserélésre, Uruguay Metropolitano stadionban aratott győzelme pedig a hatodik helyre repítette őket a Dél-Amerikai Labdarúgó-szövetség táblázatán.

 

 

Az első négy helyezett automatikusan kvalifikálja magát a 2022-ben megrendezésre kerülő Világbajnokságra, míg az ötödik helyezettnek egy playoff mérkőzést kell játszania Katarban.

 

Az uruguayi válogatott a brazilokkal fog szembenézni kedd este a montevideói Estadio Centenarioban.

 

Ezt követően Cavani visszatér Manchesterbe, ugyanis fontos mérkőzésre kell készülnie a Vörös Ördögökkel a West Bromwich Albion ellen, ami november 21-én kerül megrendezésre.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!