Van de Beek felkészült a fizikális kihívásra

A Manchester United középpályása, Donny van de Beek az öltözőben mutatta meg harci sérüléseit a Southampton elleni fordításos győzelmet követően.


A holland játékos a hétvégén először lehetett kezdő a bajnokságban és segítette hozzá a Vörös Ördögöket három kulcsfontosságú pont megszerzéséhez egy újabb remek teljesítménnyel. A lefújást követően Instagram profilján keresztül posztolt egy képet csúnyán felduzzadt bokájáról, ezzel az aláírással: "Üdvözlet a Premier League-ben!"

 

 

A figyelme most már azonban a szerda esti, Old Traffordon rendezendő Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésre irányul, amely sorsdöntő jelentőségűnek ígérkezik a H-csoport végkimenetele szempontjából.

 

Egy győzelemmel vagy döntetlennel a manchesteriek egy mérkőzéssel a kvartett zárása előtt biztosan továbbjutnának a sorozat kieséses szakaszába, annak ellenére, hogy a 2019/20-as szezon legjobb csapataiból kettő is a csoportjukban kapott helyet.

 

A United Review-nak adott interjújában Donny-t arról kérdezték, hogy készen áll-e a decemberben várható fizikális erőpróbára.

 

"Igen, jól érzem magamat" - válaszolt.

 

"Már ismerem ezt az érzést abból az időszakból is, amikor az Ajax játékosa voltam, mert ott is sokszor heti három mérkőzést játszottunk, úgyhogy tudom, hogy itt is milyen lesz sok meccsen szerepelni."

 

"Az edzések is jók, de a játékosok a mérkőzésekért élnek. Szerintem ezek a Bajnokok Ligája esték a legjobbak mind közül."

 

"Természetesen a Premier League a legnagyobb bajnokság és szintén lenyűgöző, de a Bajnokok Ligája valami egészen különleges. Az ember ezért akar futball játékossá válni."

 

A United remekelt Párizsban és nyert 2-1-re, amely sorozatban már a második sikerük volt a Parc des Princes-ben, de ezáltal csak még inkább tisztába kerültek a francia bajnokcsapat által képviselt minőséggel. Thomas Tuchel 2019-ben mesteri munkával rakott össze csapatával egy 2-0-s győzelmet az Old Traffordon a két együttes nyolcaddöntőjének első felvonásán, a fővárosi klub ezúttal pedig az életéért küzd majd a csoportban, főleg úgy, hogy az RB Leipzig majd időben előbb lép pályára az Istanbul Basaksehir ellen.

 

A Neymar, Kylian Mbappe, Angel Di Maria trió biztosan ott van a világ legjobb támadószekciói között, de az október 20-i, Marcus Rashford győztesgóljával elért siker alkalmával eléggé sikerült visszafogni teljesítményüket a United védelmének.

 

 

"Tudjuk, hogy ők egy nagyon jó csapat, lenyűgöző játékosokkal" - tette hozzá Donny.

 

"Szerintem a párizsi, idegenbeli meccsünkön meg tudtuk mutatni, hogy képesek vagyunk csapatként játszani - együtt harcoltunk és játszottunk, aminek eredményeként nagyszerű győzelmet tudtunk aratni. Remélem most ezt sikerül majd az Old Traffordon is megismételnünk."

 

"Azt gondolom, hogy tudjuk, mit kell ehhez tennünk, de ahogy korábban is említettem, óvatosnak kell lennünk, mivel tudjuk, hogy milyen jó játékosaik vannak. Viszont azt kell megint hoznunk, amit az első ellenük játszott meccsen. Pontosan ugyanazt."

 

"Szerintem ez nagyon fontos - a középpályások, a csatárok és mindenki számára, hogy csapatként játsszunk, amelybe beletartozik az is, hogy kisegítjük a védelmet is. Tudjuk, hogy milyen erősek támadásban, úgyhogy az egész csapatunkra szükség lesz. A mi kezünkben lesz a sorsunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Paris Saint-Germain

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!