Greenwood: Ez minden, amire gyerekként vágytam

Mason Greenwood gyermekkori álmát élheti meg azzal, hogy folyamatosan a Manchester United felnőtt csapatában szerepelhet, de a feltörekvő tinédzser még többre vágyik és minden egyes napon játéka tökéletesítésén dolgozik.


2019. márciusi debütálását követően a klub akadémiájának növendéke a 2019/20-as szezonban teljesítette első teljes idényét a felnőttek között, amely során 49 összecsapáson lenyűgöző mennyiségű, 17 gólt szerzett.

 

Mason folytatva edukációját Ole Gunnar Solskjaer irányítása alatt idén 15 mérkőzésen háromszor volt eredményes, legutóbb pedig éppen a Sheffield United ellen 3-2-es idegenbeli győzelem során lépett pályára.

 

A vasárnapi, Old Traffordon rendezendő Leeds United elleni összecsapást megelőzően a kétlábas támadó elárulta, ő folyamatosan azon dolgozik, hogy fejlessze játékát annak érdekében, hogy a csapat teljesítményéhez minél jobban hozzá tudjon járulni.

 

"Boldog vagyok és folyamatosan játszhatok a Unitedben, ez pedig minden, amelyre gyerekként vágytam" - magyarázta Mason.

 

"Szeretnék újra minél többször feliratkozni a gólszerzők közé és minél több gólból kivenni a részemet valamilyen formában, de tényleg. Az emberek kezdik az előző szezonban nyújtott játékomat megismerni, úgyhogy variálnom kell a megoldásaimat, emellett pedig természetesen keményen is kell dolgoznom az edzéseken. Tudom, hogy Ole és a srácok mindenben támogatnak majd ehhez."

 

Kihangsúlyozva a fejlődéssel kapcsolatos vágyát, Greenwood így folytatta:

"Minden a fejlődésről szól. Mindig új dolgokkal kell előállnod, mert az ellenfelek figyelik a játékodat, videóelemzéseket folytatnak és ilyenek, szóval mindig készen kell állnod, hogy néhány új trükköt tudj előhúzni a tarsolyodból."

 

 

A kérlelhetetlen fejlődési vágy olyan dolog, amelyet Greenwood minden egyes napon láthat új csapattársán, Edinson Cavanin, aki most már egy évtizede tartozik Európa legjobb csatárai közé.

 

Mason elárulta, hogy szokta tanulmányozni az uruguayi támadót az edzéseken és lenyűgözi, hogy a 33 éves játékos milyen intelligensen mozog a tizenhatoson belülre, amelyet ő is megpróbál elsajátítani a saját játéka színesítéseként.

 

"Bárki tanulhat tőle, legyen szó fiatal, vagy tapasztalt játékosról" - tette hozzá.

 

"Megérkezése óta tényleg példaértékű minden cselekedete. Tetszenek azok a dolgok, amiket tesz és természetesen megpróbálok ellesni tőle a legapróbb részletekig mindent. Figyelni szoktam az edzésen és fél szemmel mindig őt nézem és követem a mozgását, hogy ezzel is fejleszthessem a játékomat. Szerintem nagyon hasznos a klub számára, hogy köztünk van."

 

"Láthattuk, hogy a Southampton ellen két mennyire hihetetlen gólt tudott szerezni. Mindkettő olyan volt, amilyeneket a Napoli és a PSG játékosaként az elmúlt 10-15 évben szerzett, szóval ő egy nagyon jó futballista."

 

A United legutóbbi Leeds elleni Premier League meccsére még 2004 februárjában került sor, amikor Greenwood még csak két éves volt, ettől függetlenül mindent tud a két klub rivalizálásáról, köszönhetően az akadémiai képzésének és az Elland Roadon lejátszott korosztályos mérkőzések tapasztalatainak.

 

"Tisztában vagyok vele és elég sok mindent tudok a United történelméről."

 

"Tudom, hogy a Leeds United elleni meccsek mindig fontosak, az Elland Roadon, illetve különösen az Old Traffordon pedig mindig nagy a rivalizálás a két csapat között, szóval jó meccsre van kilátás a hétvégén."

 

"Természetesen fiatalon már játszottam ellenük, az U-13-as, 14-es, 15-ös és 16-os csapat tagjaként. Minden egyes mérkőzésnek úgy vágtunk neki, mint a Liverpool és a City elleni rivalizálásoknak. Jó újra a Premier League-ben látni őket és hogy ilyen mérkőzéseken találkozhatunk velük, mert szerintem jó dolog a riválisok ellen játszani."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leeds United

Premier League 14. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!