Hogyan látja Ole 2020-at?

Egy rendkívüli esztendőn vagyunk túl, amelynek során a menedzser örömmel látta fiai erőfeszítéseit.


A mai mérkőzés előtti interjúban Ole Gunnar Solskjaer rövid évértékelőt is tartott.

 

Úgy tűnik, idén más megvilágításba került a szurkolók fontossága…

"Rengeteget jelentenek számunkra az Old Traffordra kilátogatók. Azt hiszem, ez érzékelhető is az eredmények összehasonlításából – nagyon lényeges tényező a részvételük. Fontos a hazai pálya előnye, mert saját szurkolók előtt bátorítást és támogatást nyernek a labdarúgók. Régi társaim mind kiemelték, hogy mennyire lojálisnak látták a United híveit. Alig várjuk, hogy újra visszatérhessenek, de addig is mindent megteszünk értük."

 

Hogyan tekint a gárda 2020-ban mutatott teljesítményére? Az elkövetkezendőkben sikerülhet még előrébb lépni?

"Az alapokat letettük. Szerintem remekül kihasználtuk ezt az évet. Tanultunk és fejlődtünk, most pedig készek vagyunk magasabb szintekre törni. Két héten belül Ligakupa-elődöntőt játszunk, de ezen kívül is még számos lehetőséget tartogat számunkra ez az idény. A bajnokság szoros, minden mérkőzés döntővel ér fel."

 

Nagyszerű idegenbeli sorozatot követően most zsinórban négyszer lép fel az együttes az Álmok Színházában. Jó érzés visszatérni?

"Természetesen. A legutóbbi hazai meccsünk igazán pozitív volt. Arra a produkcióra kell építenünk a hozzáállás, valamint a támadójáték terén. Vendégként pazarul muzsikáltunk, most azonban nem várnak ránk utazások, így több időnk lesz felkészülni az aktuális összecsapásokra."

 

 

2020 utolsó mérkőzése közeleg. Menedzserként mennyire volt megterhelő az idei év?

"Különös és nehéz volt, de jelenleg mindenki ugyanabban a cipőben jár. Szerencsére tudtuk folytatni a közös munkát, csak más körülmények között. Megpróbáltuk a legtöbbet kihozni a lehetőségeinkből, a srácok odatették magukat, alkalmazkodtak a szokatlan állapotokhoz. Visszatértek az alapokhoz, saját maguk mosták a felszerelésüket, nem voltak közös programok, így különleges helyzetben kellett koncentráltnak maradniuk. A vírus megállásra kényszerített bennünket, és a legtöbben feltettük magunknak a kérdést – vajon helyesen cselekedtem eddig?"

 

Hogy fest a gárda a Wolves elleni meccs előtt? Különös tekintettel Victor és Aaron?

"Victor nem edzett, adtunk neki 24 órát, továbbra is kezelik a sérülését. Aaron viszont velünk mozgott, valószínűleg bevethető lesz, ha nem adódik problémája."

 

A Wolves fel lesz tüzelve a Spurs elleni késői egyenlítés után…

"Igen, és ezek az erős teljesítmények mentálisan sokat adnak a sportolóknak, ami a fizikai fáradalmakat is csillapítja. Tisztában vagyunk vele, hogy nehéz feladat vár ránk, remekül futballoztak a Tottenham ellen. Óriási tehetségekkel rendelkeznek, akikre oda kell figyelnünk."

 

Egy időben 10-11 hónapon belül 6 alkalommal találkoztunk a Farkasokkal…

"Fantasztikus csapat. Nuno [Espirito Santo] szépen felkészítette őket. Fokozatosan építkeztek, nagyon jól igazoltak, megérdemelten zsebelték be a szép eredményeket. Szoros csatákat vívtunk velük, remélhetőleg ma sem vallunk kudarcot. Februárban legyőztük őket a Ligakupában, de minden mérkőzés más. Lehengerlően kell kezdenünk…"

 

 

Több variációs lehetőséged is van a meccsen, és valamivel pihentebbek is a játékosok…

"Igen, kezdünk hozzászokni az erőltetett menethez, a játékosok felkészülten várják az ütközeteket a 2 napos pihenőidők után. Most kb. 30 órával több időnk áll rendelkezésre a regenerálódást illetően, mint nekik, szóval egy kicsi előnyünk van ebből a szempontból. Ki kell használnunk azt a néhány kalória plusz energiát."

 

Bruno ellenük debütált, azóta 28 Premier League-meccsből mindössze 3 alkalommal hagytuk el vesztesen a pályát…

"Szépen kezdtük 2020-at, hittünk és bíztunk magunkban, a teljesítmény pedig csak fokozódott. De a lejátszott meccsek hamar a történelem részei lesznek, ezért máris a következőre kell fókuszálnod. Ez egy nagy meccs számunkra, mert szoros a verseny elől."

 

Harry, Bruno és Marcus a legtöbb mérkőzésen szerepet kap, szükség lesz őket is pihentetni?

"Persze, bizonyos időszakokban muszáj lesz, de kemény ellenfelekkel nézünk szembe és minél több pontot kell szereznünk. Amikor már kicsit fáradtabban lépsz pályára, az is pozitív hatással lehet rád. Ha megfigyeljük a legjobb együtteseket, ott sincsen túl sűrűn rotáció, a legjobbak kevesebbet pihennek. De a PL más tészta a többi ligához képest, a csapatok játékfelfogása is kihívások elé állít minket. Hála a hosszú és erős kispadunknak, egy tempós 60 perc után be tudunk cserélni olyanokat, akik teljes erőbedobással képesek teljesíteni a maradék 30 percet."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!