Fletcher: Alig várom, hogy elkezdődjön

Darren Fletcher elmondása szerint örömmámorban úszik, amiért együtt dolgozhat a Manchester United "fantasztikus" keretével, miután csatlakozott a felnőtt csapat edzői stábjához.


Hétfőn került megerősítésre, hogy az egykori kiváló skót játékos visszatért a klubhoz Ole Gunnar Solskjaer edzői stábjának tagjaként, a 36 éves korábbi saját nevelés pedig már nagyon várja következő kihívását a futball világában.

 

Első munkanapján a ManUtd.com-nak nyilatkozva Darren elmondta, reméli, hogy tud merítkezni a United játékosaként szerzett tapasztalataiból és át tud adni tudásából, amelyet játékospályafutása során szerzett.

 

"Örömömre szolgál, hogy visszatérhettem és nagyon izgatott vagyok, hogy együtt dolgozhatok a stábbal: Ole, Kieran [McKenna], Carras [Michael Carrick] Mike Phelan és a többi edző; és a játékosokkal. Jó tudni, hogy ilyen fantasztikus játékosokkal kezdhetem meg edzői karrieremet" - kezdte.

 

"Ez egy fantasztikus lehetőség és nagyon boldog vagyok, hogy ma végre itt lehetek és megkezdhettem az első napomat az új munkámban. Beszéltem Ole-val néhány héttel ezelőtt és mára sikerült mindent elrendezni."

 

"Ez egy egyedi élmény volt. Játékos voltam, de most már a másik oldalon, az edzői stábbal állok, szóval ez egy kicsit más. Izgatott vagyok és már alig várom, hogy elkezdődjön."

 

Fletch hétfőn reggel vett részt az első gyakorláson, ahol a felkészülés fókuszában a szerda esti, Manchester City elleni Ligakupa elődöntő állt.

 

Mivel az egykori válogatott játékos élvezte visszatérését az Aon Training Complexbe, kevesebb jobb alkalom lehetett volna számára, mint egy ilyen nagy meccs előtt bekapcsolódni a munkába.

 

"Nem idézek múltat, nosztalgiázok és ilyesmik" - magyarázta.

 

"Az edzés jól sikerült, a játékosok élesek voltak, jó hangulatban telt, bajtársiasság uralkodott."

 

"Ismerek néhány játékost, de mivel vannak olyanok, akikkel most találkoztam először, ezért néhány napba telik a beilleszkedés. Az első néhány hét arról fog szólni, hogy mindenkit megismerjek."

 

"Ez nagyon gyorsan meg fog történni, ők is meg fognak ismerni engem és én is őket. Ezt követően szeretném lerakni a névjegyemet és hatással lenni rájuk."

 

 

Korábbi Vörös Ördögként Darren számtalan sikert megélt, köztük öt Premier League bajnoki címben, és egy-egy Bajnokok Ligája illetve FA-kupa sikerben vett részt, amellett, hogy számos egykori United legendával játszott együtt.

 

Azonban kihívásokkal teli időszakokban sem szűkölködött a skót szakember játékoskarriere, kezdve azzal, hogy egy átmeneti időszakban verekedte be magát a felnőtt csapatba, egészségügyi problémáin át a Stoke City-vel való 2018-as kiesésig.

 

Darren arra törekszik, hogy a jóból és a rosszból is tapasztalatot merítsen, amikor megteszi első lépéseit az edzősködés világában.

 

"Szerintem a legnagyobb dolog abban, hogy a Manchester Unitedben játszol, hogy ez a világ legnagyobb klubja" - tette hozzá.

 

"Ez az a klub, amely a leginkább nagyító alatt áll és különbözik bármelyik másiktól."

 

"Erre számos módon fel kell készülnünk, nem csak a pályán, hanem a pályán kívül és mentálisan is, ha a Manchester Unitedben játszol."

 

"Számtalan tapasztalatot gyűjtöttem a Manchester Uniteddel. Fiatal srácként jártam végig az akadémia ranglétráját, visszatértem sérülésből és betegségből, átmentünk olyan időszakokon, amikor nem nyertünk semmit, ahogyan olyanokon is, amikor a csúcson voltunk. Szóval mindent megéltem a Manchester United tagjaként."

 

"Szeretném azt gondolni, hogy már számtalan olyan szituációban voltam, amilyenben a játékosok karrierük bizonyos szakaszában még nem és már nagyon várom, hogy a tanácsaimmal segíthessem őket; pont úgy, ahogyan mások engem is segítettek és ahogyan ezzel egy időben segítettem én is magamat."

 

"Meg fogok próbálni pozitív hatással lenni a csapatra a menedzser és az edzői stáb tagjai mellett. Remélhetőleg, ha csak kis százalékban is, de hozzájárulhatok ahhoz, hogy előrébb lépjünk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!