Rio: Diallo átigazolása Ronaldóéhoz hasonlít

Sokat várnak az újonnan érkezett fiatal támadótól Manchesterben.


A Unitednek sikerült nyélbe ütnie az üzletet az Atalantával Amad Diallo ügyében, miután az idei szezon eddigi részét Olaszországban töltötte a tinédzser.

 

Diallóra szinte észrevétlenül csapott le Ole Gunnar Solskjaer, aki szerint az újonc különleges képességekkel rendelkezik, és sebességével, valamint cseleivel számtalan problémát tud okozni a védőknek.

 

Ezek a jellemzők hasonlóak ahhoz, amelyeket Cristiano Ronaldo hozott 2003-as érkezése után Sir Alex Ferguson együttesének repertoárjába. A portugál is 18 évesen tette át székhelyét az Old Traffordra, Rio Ferdinand pedig reméli, Amad szintúgy be fog robbanni Angliába.

 

 

"Egy elképesztően fiatal játékost hoztunk, de remélhetőleg képes lesz felszínre hozni a benne rejlő potenciált" – mondta Rio. "A róla készült felvételek és beszámolók nagyon beszédesek, ebből a srácból világklasszis lehet."

 

"Így gondolták ezt a Unitednél is, mikor felkutatták őt."

 

Merész vállalkozásnak tűnik az elefántcsontpartit Ronaldo utódaként emlegetni, Ferdinand azonban több hasonlóságot is vélt felfedezni köztük.

 

"Nem akarok nyomást helyezni rá a Cristiano által elért sikerekkel, de őt sem ismerte szinte senki, mikor elhoztuk Manchesterbe" – folytatta az egykori bekk. "Amad sokakat rá emlékeztet, és nem véletlenül jósolnak számára világraszóló pályafutást."

 

A most 35 éves csatár 3 alkalommal ért fel a csúcsra a Vörös Ördögökkel a Premier League-ben, míg a Real Madriddal 2-szer a La Ligában, emellett 5 Bajnokok Ligája-trófea is fűződik a nevéhez. Ha Diallo csak fele olyan sikeres karriert fut be, mint ő, akkor már biztosan megérte az érte kiadott pénzt.


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!