Visszavonult Wayne Rooney

Wayne Rooney, a Manchester United történetének legeredményesebb játékosa, 35 éves korában visszavonult a profi futballtól.


Wayne-t az angol másodosztályban szereplő Derby County menedzserévé nevezték ki, amely feladatot már Phillip Cocu novemberi menesztése óta látott el ideiglenesen megbízottként.

 

Korábbi csatárunk annak a hónapnak a végén még a Kosok csapatában is szerephez jutott játékosként, most azonban bejelentette, hogy felhagy játékos karrierével, hogy edzői pályájára koncentrálhasson.

 

Rooney minden kétséget kizárólag a Manchester United - illetve az angol futball - történetének valaha volt egyik legjobb csatáraként fog bevonulni az emlékezetekbe.

 

Miután felnőtt szinten bemutatkozott az Evertonnál, 2004 augusztusában, akkoriban a világ legdrágább tinédzsereként számon tartva, az Old Traffordra igazolt.

 

 

Az elkövetkező 13 évet Manchesterben eltöltve több mint meghálálta az érte kifizetett borsos átigazolási összeget, 559 tétmérkőzésen szerzett 253 góljával pedig Sir Bobby Charltont megelőzve ő lett a klub történetének legeredményesebb játékosa.

 

A Croxtethben született támadó kulcsszereplője volt a klub egyik legikonikusabb, Cristiano Ronaldoval és Carlos Tevezzel felálló csapatának, amely a hazai bajnoki cím mellett a Bajnokok Ligája serlegét is begyűjtötte 2008-ban.

 

Minden létező kupasorozat megnyeréséért járó aranyérmet begyűjtött az Álmok Színházában töltött időszaka során - ötszörös Premier League-; egyszeres Bajnokok Ligája, Európa-liga, Klubvilágbajnokság és FA-kupa-; négyszeres Ligakupa-győztes lett, mielőtt 2017-ben visszatért nevelőklubjához, majd a következő évben a DC Unitedhez távozott.

 

Angliába 2020 januárjában, a Derby együtteséhez igazolt vissza, márciusban pedig pályára lépett a United ellen is az FA-kupa ötödik fordulójában.

 

 

Rooney az angol válogatott gólrekordere is egyben, amely titulust szintén Sir Bobby Charltontól vette át, aki 2017 januárjában "igazi klub és válogatott legendaként" aposztrofálta.

 

A Vörös Ördögök jelenlegi menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer, aki Rooney első három szezonjában csapattársa volt a klubnál, jó kívánságait küldte Wayne-nek a visszavonulásáról szóló hírek hallatára és elmondta, hogy szerinte egykori játékostársa sikeres edzővé fog válni.

 

"Ez egy nagyszerű hír Wayne számára, én pedig tényleg minden jót kívánok neki" - mondta Ole a klubmédiának.

 

"Szerintem minden megvan benne ahhoz, hogy jó menedzserré váljon. Nagyon jó karriere volt, kiváló személyiséggel rendelkezik és mindig a sikerre vágyik."

 

"Játszott néhány top menedzser irányítása alatt és biztos vagyok benne, hogy most a fellegek felett jár, szóval gratulálok neki."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!