Ole elárulta Shaw sikerének titkát

Ole Gunnar Solskjaer szerint egészen egyszerű válaszolni, amikor felmerül a kérdés, hogy mi áll Luke Shaw folyamatos jó teljesítményeinek hátterében a Manchester United mezében.


A sokak által kedvelt baloldali védő a Liverpool elleni vasárnapi, döntetlenre végződött bajnoki rangadón érdemelte ki először a szezonban a mérkőzés legjobbja elismerést, de igazság szerint már hosszabb ideje remek formának örvend.

 

Luke az Anfielden adott nyilatkozatában arra tett utalást, hogy ez menedzsere bizalmának és az Alex Telles által jelentett versenyhelyzetnek köszönhető, de Solskjaer szerint többről van szó, mint jó emberi erőforrás menedzsmentről és a brazil válogatott játékos megjelenésével járó ösztönző hatásról.

 

Ole számára a dicséretek javát maga Luke és mentális erőssége érdemli, amelyet egy otthoni változás is fokozott.

 

"Luke hihetetlen minőséget képvisel" - magyarázta a norvég menedzser.

 

"Nagyon jó technikával rendelkezik, igazán minőségi. Láthattuk a Liverpool ellen is, ahogyan átvette a labdákat és megindult velük. Ez az, amelyre mindig biztatom, hogy mutassa meg egyre többször, mert tudom, hogy képes rá."

 

"Összességében a fiú magának köszönheti, mert mentálisan nagyon jó jelen pillanatban, emellett pedig apává is vált. Fizikálisan remek állapotnak örvend, az erőnléti állapota sokkal jobb és meccsenként egyre csak múlja felül a magas intenzitású statisztikáit és az összesen megtett távolságát. Folyamatosan produkálja azokat a számokat, amiket egy szélső védőnek hoznia kell."

 

"Ha egy ilyen tehetséggel rendelkezel, mint Luke, aki erőnlétileg és mentálisan is rendben van, akkor mindig számíthatsz a jó teljesítményekre."

 

 

Amikor arról kérdezték, a Unitedhez menedzserként való visszatérésekor szüksége volt-e Shaw-nak önbizalma növelésére, Solskjaer elismerte, hogy rendszeresen beszélt a védővel, de ez igaz minden egyes játékosára.

 

"Fontos, hogy emberként és egyéniségként is lássak mindenkit" - tette hozzá.

 

"Rengeteg időt töltöttem azzal, hogy mindenkivel egyénileg beszélgettem és ebbe beletartozik Luke is. Ő egy olyan srác, akivel élvezem a beszélgetéseket, hogy segíthetek neki, mert ő jobbá akar válni."

 

"Minden azon múlt, hogy újra tudja-e élvezni a futballt. Ismerjük a tehetségét, sérülések szempontjából bízunk az erőnléti állapotában, vannak olyan játékosaink, akik helyettesíthetik őt, szóval tudja, hogy nem fog minden egyes mérkőzésen a pályán lenni, így teljesen egészségesen játszhat. Szerintem Brandon [Williams] és Alex érkezése is egy kis lökést adott neki, nekem pedig így számos remek opció áll a rendelkezésemre."

 

Shaw abban reménykedik, hogy csapata tovább tudja majd nyújtani most már több mint egy évre visszanyúló idegenbeli bajnoki veretlenségi rekordjukat, amikor szerdán este a Fulham otthonába látogatnak.

 

"Nagyszerű egy ilyen rekorddal rendelkezni" - mondta.

 

"De hazai pályán is ilyen rekordra kell törekednünk. Jobbá kell válnunk a saját pályánkon. Az idegenbeli formánk nagyszerű, de a hazai teljesítményünk még csiszolásra szorul. Továbbra is mennünk kell előre. Remélhetőleg szerdán sikerül tovább nyújtanunk a jó sorozatunkat és begyűjtjük a három pontot a Fulham ellen."

 

"Most meg kell próbálnunk nem túlzottan a bajnoki tabellára koncentrálni. Figyelmen kívül kell hagynunk a többi eredményt és csak magunkra, illetve a saját mérkőzésünk megnyerésére szabad fókuszálnunk. Szerdán este nehéz mérkőzésünk lesz a Fulham ellen, úgyhogy újra össze kell kapnunk magunkat."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Fulham - Manchester United

Premier League 19. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!