Solskjaer Wan-Bissaka munkáját dicséri

A Manchester United menedzsere szerint Aaron Wan-Bissaka az "egyik legjobb szélső védő a világon, ha egy-az-egy elleni szituációról van szó."


Ole Gunnar Solskjaer a vasárnapi, Liverpool elleni FA-kupa mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón fejezte ki dicséretét a védő irányába.

 

Wan-Bissaka nem véletlenül vált a szurkolók kedvenc játékosává, akinek a szerelési képességei, és mérkőzésen bemutatott labdaszerzései rengeteg megtekintést vonzanak a közösségi médiában.

 

Statisztikák szerint Aaron több szerelést és blokkolást mutat be, mint bármelyik Unitedben játszó csapattársa az első 19 Premier League mérkőzés során.

 

"Szerintem Aaron az egyik legjobb szélső védő a világon, ha egy-az-egy elleni szituációról van szó" - kezdte meg mondandóját Solskjaer a sajtótájékoztatón.

 

"Napról napra jobban bánik a labdával is a lábán, és nem jellemző rá a labda eladása."

 

 

Amikor arról kérdezték a menedzsert, hogy szerinte Wan-Bissaka miben tud még fejlődni, Solskjaer arra biztatta a szélső védőt, hogy a következő években a támadójátékán kell csiszolni, kiemelve, hogy Luke Shaw is hasonló utat járt be a fejlődése során.

 

"Karrierje kezdetén nem sokszor kérték tőle, hogy csatlakozzon a támadásokhoz" - mondta Ole.

 

"Az előző szezon ebből a szempontból a tanulásról szólt neki. Elég csak megnézned Luke-ot, aki két, vagy három évvel idősebb nála, és már pazar formában játszik. Aaronnak még rengeteg ideje van, mi pedig meg is fogjuk neki adni a szükséges időt."

 

"Egy, vagy két éven belül egy kiváló szélső védőt fognak látni."

 

Wan-Bissaka jellemzően elsőként szerepel Solskjaer csapatösszeállításában, azt azonban még nem tudhatjuk, hogy az angol ifjú szerepet fog-e kapni az Old Traffordon játszott mérkőzés során a Liverpool ellen vasárnap.

 

Ole megerősítette, hogy változtatásokat fog eszközölni a kezdőcsapatában az FA-kupa fordulóra tekintettel, úgyhogy valószínűleg itt a nagy esély Aaron előtt, hogy pihenőt kaphasson, míg Axel Tuanzebe valószínűleg alig várja, hogy bevetésre kerüljön.

 

A kezdőcsapat a mérkőzést megelőző egy órával lesz elérhető vasárnap.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

FA-kupa 4. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!