Bruno: Ebből tanulnunk kell

Bruno Fernandes szerint a Manchester Unitednek gyorsan tanulnia kell a hibákból, miután az Everton kétszer is ki tudott egyenlíteni ellenük a tegnap este 3-3-ra végződött bajnokijukon.


A Vörös Ördögök meggyőző, 2-0-s előnnyel vonulhattak az Old Traffordon rendezett összecsapás félidejére és semmi nem utalt arra, hogy nem növelik hárommal eddig megszerzett bajnoki pontjaik számát.

 

Azonban az Everton visszavágott és a szünetet követően hét perc alatt két gólt szerezve kiegyenlítettek. 20 perccel a mérkőzés vége előtt Scott McTominay fejes gólja révén újra a hazaiaknál volt az előny, ám Dominic Calvert-Lewin hosszabbításban szerzett találata a liverpooliak egyenlítését és két elvesztegetett pontot jelentett.

 

Csalódást keltő végjáték szereplői voltak Ole Gunnar Solskjaer tanítványai, a csapat portugál középpályása pedig nem volt boldog a lefújást követően.

 

"Rengeteg dolog miatt lehetünk csalódottak" - mondta a MUTV-nek a meccs után.

 

"Számtalan hibát vétettünk az elmúlt néhány mérkőzésünkön és nem kaphatunk ilyen gólokat. Sokkal koncentráltabbnak kell lennünk és ugyanolyan szenvedélyesen kell megvédenünk a kapunkat a bekapott góltól, mint amilyenek vagyunk a gólszerzésben."

 

"Minden egyes alkalommal ugyanannyi energiát kell mozgósítanunk a gólok előkészítésére, illetve megszerzésére, mint amennyit arra fordítunk, hogy megóvjuk a kapunkat és szerintem ebből tanulnunk kell."

 

"Ez már számtalan alkalommal megtörtént, szóval ez több, mint egy egyszeri csalódás. Beszélhetünk arról, hogy mi történt, de sokkal fontosabb lenne, hogy tanuljunk belőlük és jobbá váljunk."

 

Calvert-Lewin kései gólja azért is volt nagyon fájó a manchesterieknek, mert már csak másodpercekre voltak az újabb győzelmük megszerzésétől.

 

"Ez nagyon rossz és nem kaphatunk ilyen gólokat, mert az ellenfelünk 40 méterre volt a kapunktól" - tette hozzá Bruno.

 

"Egyáltalán nem szabad ilyen gólt engedélyezni az ellenfelünknek. Fókuszáltabbnak, felkészültebbnek és erősebbnek kell lennünk ennél. Mindentől meg kell védenünk a kapunkat."

 

 

A United norvég menedzsere szerint csapata az első félidőben szerzett két gólos előnye ellenére jobban játszott a szünetet követően, de Fernandes szerint a legfontosabb dolog az, hogy gólokat szerezzenek.

 

"Azt kívánom, bárcsak egy kicsit rosszabbul játszottunk volna a második játékrészben és talán nem kaptunk volna ennyi gólt, illetve többet szereztünk volna" - reagált őszintén Fernandes.

 

"Nekem nem számít, hogy miként játszunk, nekünk mérkőzéseket kell nyernünk és éreznünk kell, hogy mikor van az a pillanat, hogy ki kell tartanunk. A második félidőben megszereztük a harmadik gólunkat, amelyet követően éreznünk kellett volna, hogy nem szabad több lehetőséget engedélyeznünk nekik és továbbra is nyomás alatt kellett volna tartanunk őket ahhoz, hogy esélyük se legyen újabb gólra."

 

"Ezt nem sikerült megtennünk és sajnos az utolsó másodpercekben gólt kaptunk."

 

A 2021-es év könyörtelen menetrendjében igen hamar lesz lehetősége a Unitednek kiköszörülnie a csorbát, ugyanis kedden már a West Ham United ellen mérkőznek majd meg az FA-kupa 5. fordulójában.

 

"Van időnk. Újra át kell gondolnunk a dolgokat. Mindenki tudja, hogy ami megtörtént az már a múlt, azzal már nem lehet mit tenni, de a jövőt illetően még cselekedhetünk."

 

"Szóval mindenkinek készen kell állnia és tanulnia kell ebből a meccsből. Mindent, amit ebből a mérkőzésből tanultunk, fel kell használnunk a következőn és meg kell próbálnunk megnyerni. Győznünk kell."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - West Ham United

FA-kupa 5. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!