Ole a mindjárt százados Fredet dicséri

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer kiemelte, hogy egyik kulcsjátékosa, Fred, mennyire növekvő önbizalommal játszik hétről-hétre.


A brazil játékos ebben a szezonban kihagyhatatlan elemévé vált a Vörös Ördögök középpályájának, a vasárnapi, West Bromwich Albion elleni bajnokin pedig 100. fellépésén öltheti magára a United vörös mezét, amennyiben pályára lép.

 

Solskjaer igyekezett rámutatni, hogy a 27 éves játékos számára mennyire nehezen sikerült első angliai idénye - amely során csak 25 alkalommal jutott játéklehetőséghez, azaz egyel kevesebbszer játszott, mint amennyiszer már most, a 2020/21-es idényben.

 

"Nagyon jól teljesít és azt kell hogy mondjam, nagyon élvezem a vele való közös munkát az elmúlt néhány szezon során" - mondta a norvég szakember hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján újságírók kérdésére válaszolva.

 

"A megérkezésemkor ő egy problémákkal küzdő srác volt. Akkoriban számtalan kérdést kaptam sajtótájékoztatókon Fred kapcsán!"

 

"Mint akkor is mondtam, amikor egy játékos új országba költözik, akkor időbe telik, amíg beilleszkedik és ez Fred esetében is így volt."

 

"Most, hogy ez már megtörtént, egyre nagyobb az önbizalma."

 

Solskjaer a korábbi Shakhtar játékos fejlődését annak is betudja, hogy már hozzászokott a top futball magas hőfokú sebességéhez, emellett pedig már viszonylag sok időt töltött el az edzőpályán a klub edzői stábjával.

 

 

Bár a menedzser azzal viccelődött, hogy Fred fejleszthetné a lövőképességét - 99 manchesteri meccsén három gólja van, amelyek közül kettőt ugyanazon a meccsen lőtt - de azt elismerte, hogy a csapat 17-ese mindig egyre jobbat és jobbat akar kihozni magából.

 

"A Premier League-ben sokkal kevesebb idő áll rendelkezésre egy játékos számára, mint amihez ő hozzászokott; ezért felgyorsította a játékát és nem veszíti el a labdát" - tette hozzá Ole.

 

"Ezért a dicséret nem engem illet, hanem az edzőket, Michael Carrick és Kieran McKenna ugyanis parádés munkát végeztek vele."

 

"De Fredben magában is megvan a sikerre való éhesség és az alázatosság, ő pedig szeretne tanulni, azokat alkalmazni és tovább dolgozni."

 

"Említették a 100 mérkőzést - nem sokan mondhatják el magukról, hogy 100 alkalommal léphettek pályára a Man United mezében és abban is biztos vagyok, hogy ezt még továbbiak is fogják követni."

 

"Remélhetőleg hamarosan elkezd gólokat szerezni a tizenhatoson kívülről is, bár abban nem vagyok biztos, hogy ezt a jobb lábával fogja megtenni - én már megpróbáltam erről szólni neki!"


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

West Bromwich Albion - Manchester United

Premier League 24. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!