Ole: Gólokat kell szereznünk a céljaink eléréséhez

Solskjaer nehéz mérkőzésre számít a Selhurst Parkban, de véleménye szerint a United játékosait ösztönözni fogja a szezon elején elszenvedett vereség a Palace-tól.


A Sasok 3-1-es győzelmet értek el az Old Traffordon a Premier League aktuális, ám késve induló szezonjának első mérkőzésén a United ellen. Akkor a Vörös Ördögöknek igen kevés idejük állt rendelkezésre a felkészülésre, hiszen az előző szezon is később fejeződött be.

 

A mérkőzés előtt Mark Sullivannal beszélgetett Solskjaer a klubmédia részéről és elmondta, hogy szeretnének revansot venni és győzelemmel folytatni remek idegenbeli szereplésüket szerda este.

 

 

Gondolod, hogy a Stamford Bridge-en megszerzett 1 pont jól jöhet még, vagy elég lehet a bajnokság végén?

"Meglátjuk a legvégén, de jól jöhet majd. Nyilvánvalóan sokat számított a védekező felfogásuk, a nyomás alatt tartásuk és az agresszió, valamint az, hogy próbáltuk az ellenfél térfelén tartani a labdát. A fiúk mindent megtettek, amit kértem tőlük, nem kellett soha sokáig mélyen védekeznünk és rengeteg ellentámadási lehetőségünk is volt, amiket nem tudtunk sajnos kihasználni. Minden mérkőzést meg akarunk nyerni, de ott hiányzott egy kis élesség a támadások végén, amivel megnyerhettük volna a találkozót."

 

Újabb utazás vár rátok délre, mi a helyzet a csapattal?

"Edi ma reggel edzett és remélhetőleg ezt követően is jól fogja magát érezni. Összeszedtünk néhány apróbb sérülést a Chelsea elleni meccsen, de nincsenek gondjaink. Edi pedig játszani akar és éhes a sikerre. Természetesen csatlakozni akar hozzánk, még ha azt első körben csak a kispadról teheti is meg esetleg. Remélhetőleg számíthatok rá a visszajelzései alapján."

 

A Crystal Palace kellemetlen ellenfél Roy Hodgson irányítása alatt. Gondolod, hogy ezen a meccsen a türelem kulcsfontosságú lehet ellenük?

"Mondhatjuk, hogy igen, illetve a minőség is fontos lesz, mert remekül szervezi meg a csapatának játékát. Van néhány tapasztalt játékosuk, akik sokat tudnak ebben segíteni neki. Ezt tapasztalhattuk is a szezonunk első bajnokiján. Néhány ellentámadásból gólokat tudtak szerezni. Szóval nem szabad alábecsülnünk őket."

 

 

A szezon előtt nem volt meg az a fajta felkészülési lehetőség, amit szerettünk volna. Most milyen eredményt tartanál elfogadhatónak ellenük?

"Természetesen vissza kell térnünk a győzelmek útjára. Három pontot akarunk. Nagy csata lesz ezért velük. A támadóharmadban nagyon pontosnak és könyörtelennek kell lennünk, mert nem fognak sok esélyt hagyni nekünk. Emellett pedig tökéletesen kell védekeznünk, hogy az ellentámadásaikból ne tudjanak gólt szerezni."

 

Zaha játékával kapcsolatban vannak még kérdőjelek a Palace részéről. Másképp kell készülnötök, ha ő mondjuk nincs a képben?

"Mind tudjuk, hogy Wilf kiváló játékos, de nem foglalkozhatunk azzal külön, hogy ő bevethető lesz-e számukra vagy sem, mert vannak olyanok, akik tudják őt pótolni. Nem néz ki a felkészülés máshogy, akár ott van Zaha, akár nincs. Amikor a Premier League-ben szerepelsz, mindig a legjobb játékosok állnak veled szemben."

 

A Brighton elleni találkozójuk fantasztikus volt. A Brightonnak 25 kapura lövése volt, míg a Sasoknak csupán 3 és mégis 2-1-re nyerni tudtak az ellentámadásaikkal. Ebből lehet következtetni arra, hogy miként fognak ellenünk fellépni?

"Nem tudom, hogy mi járhat Roy fejében, kitalál-e valami újat ellenünk. Ha beszorítjuk őket és uraljuk a játékot még mindig ott vannak a lehetőségek az ellentámadásokra. Roy csapatai mindig is ilyenek voltak. Keményen védekeztek és gyorsan tudtak átmenni támadásba, ha lehetőségük adódott. Ahogy előbb mondtad is, türelmesnek kell lennünk, viszont szeretnénk gyorsan és megfelelő iramot diktálni a mérkőzésen, valamint sok mozgással, jó helyezkedéssel megbontani az egységüket. Ez remek kihívás számunkra."

 

Érdekes, hogy az elmúlt időszakban a Palace ellen jobban megy idegenben, mint hazai pályán. Mindkét csapat számára furcsa ez?

"Igen, ez érdekes, bár a szurkolók nem lehetnek ott egyik stadionban sem, így nem igazán számít most, hogy hazai pályán vagy, vagy idegenben. Ráadásul ők is vasárnap játszottak, így teljesen egyenlőek a feltételek."

 

Láttuk, hogy az edzői stáb visszatért a mai edzésre. Mik a tapasztalataid a helyetteseikről, Nicky-ről, Markról és Grantről?

"Természetesen rengeteget segítettek. Új dolgokat, friss ötleteket hoztak. Allan Fettis kapusedző pedig segített a kapusoknál is. Nicky és Demps hatalmas tapasztalattal rendelkeznek a játék terén és már az edzősködés területén is, így hatalmas segítség volt az ittlétük. Most, hogy vége a többiek karantén időszakának minden visszatér a normál kerékvágásba."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!