Továbbra is hosszabbítana a klub Solskjaerral

A Manchester United továbbra is elkötelezett abban, hogy új szerződést kínáljon Ole Gunnar Solskjaer számára, a norvég menedzser jövőjének sorsa pedig nem függ attól, hogy az idei szezon végén sikerül-e trófeát nyernie, állítják az ESPN hírforrásai.


A Vörös Ördögök még egyetlen trófeát sem nyertek Solskjaer irányítása alatt, múlt vasárnap pedig újabb esélyt szalasztottak el erre, miután a Leicester City búcsúztatta őket az FA-kupa negyeddöntőjében.

 

Az Európa-ligában még továbbra is állnak és a negyeddöntőben majd a spanyol Granada CF lesz az ellenfelük, de az ESPN hírforrásai szerint Solskjaernak nem kell megnyernie a sorozatot ahhoz, hogy új szerződést köthessen a klubbal.

 

A 48 éves egykori kiváló csatár három éves szerződést kötött, amikor 2019 márciusában véglegesítették a United kispadján, így a nyáron a jelenleg érvényes megállapodása utolsó évébe lép.

 

A manchesteriek vezérkarában úgy gondolják, hogy elég fejlődést láttak a csapat háza táján, legyen szó a pályáról vagy azon kívülről, hogy Solskjaert új szerződéssel kössék a klubhoz.

 

 

Mindkét fél nyugodt a helyzet kapcsán, bár a klubnál azzal tisztában vannak, hogy ha Solskjaer jövője szerződése utolsó évében túl sokáig marad tisztázatlan, az nem kívánt zavart okozhat.

 

A United már a hosszú távú jövőt tervezi Solskjaerral, amelynek jó bizonyítéka, hogy konzultáltak vele John Murtough sportigazgatói és Darren Fletcher technikai igazgatói kinevezésével kapcsolatban is. Solskjaer kapcsolata Murtough-val és Fletcherrel kulcsfontosságú volt az előléptetésük szempontjából.

 

A folyamat során Solskjaert biztosították róla, hogy megtarthatja menedzseri titulusát ahelyett, hogy vezetőedzőnek neveznék és továbbra is kulcsszerepe van az átigazolások tekintetében, ugyanis a két lehetséges vétó közül övé az egyik. A másik az átigazolásokért felelős részleg mindenkori vezetőjéhez tartozik.

 

Solskjaer vezetésével a United egyenletes fejlődésen ment keresztül a pályán nyújtott teljesítményüket illetően. A 2018/19-es szezonban a hatodik helyen végeztek, az előzőben azonban már sikerült megcsípni a Premier League bronzérmét és ezzel biztosítani a Bajnokok Ligájába való visszatérést. Kilenc fordulóval a most futó idény vége előtt a United második a bajnoki tabellán és úton van afelé, hogy Sir Alex Ferguson 2013-as visszavonulása óta először sikerüljön egymás után két szezonban a top 4-ben végezniük.


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!