Hivatalos: A United sport-, és technikai igazgatót nevezett ki

A Manchester United örömmel jelentheti be, hogy John Murtough sportigazgatóvá, Darren Fletcher pedig technikai igazgatóvá lépett elő, amely szerepkörökkel a klub jövőbeli szakmai működését kívánják erősíteni.


John feladata és felelőssége lesz a jelenlegi erős alapok további megerősítése mellett a futballal kapcsolatos funkciók és működés stratégiai megtervezése. A kinevezése épít arra a munkára, amelyet John az elmúlt évek során már a klub kötelékében végzett szorosan együtt dolgozva Ole Gunnar Solskjaerral és az edzői stáb többi tagjával annak érdekében, hogy megfelelő struktúrák, folyamatok és kultúra segítse hozzá a csapatot sikerekhez a pályán. Többek között ennek keretében újult meg a klub akadémiája és az átigazolással foglalkozó terület is.

 

Darren szorosan együtt fog működni Johnnal, hogy technikai információkat biztosítson az összes futballal és teljesítménnyel kapcsolatos területhez. Ő egy koordinált és hosszú távra szóló szemléletmódot fog képviselni a játékosok és a keret fejlesztése tekintetében, emellett pedig a Manchester United értékeivel egyetértésben továbbra is segíteni fogja, hogy kulcsfontosságú kapcsolat legyen a klub akadémiai és felnőtt csapata között.

 

Sportigazgatóként John napi szinten fog együtt dolgozni Oleval az erősítések és egyéb területek stratégiájának kidolgozásán, ezzel biztosítva a felnőtt csapat számára a sikerhez szükséges lehető legjobb támogatást.

 

Ole továbbra is az eddigiekhez hasonló szerepben fog részt venni az átigazolási folyamatokban, John munkáját pedig kiterjedt megfigyelői és adatelemzői hálózat fogja segíteni. Matt Judge új, sportigazgatói közvetítő titulussal szintén John alá fog majd tartozni.

 

"Ezek hihetetlenül fontos kinevezések, amelyek alátámasztják a hajthatatlan siker utáni vágyunk kapcsán az elmúlt évek során megtett lépéseinket és fejlődésünket" - kezdte a Manchester United ügyvezető alelnöke, Ed Woodward.

 

 

"Már eddig is hatalmas lépéseket tettünk meg előre a futballal kapcsolatos működésünk tekintetében, ezek eredményei pedig már elkezdtek megjelenni a felnőtt csapatban is bemutatkozó akadémiai tehetségek egyre nagyobb számában és az átigazolásaink sikerességében. Johnnak kulcsszerepe volt az említett területeken elért fejlődésben és maximálisan érti, hogy a fejlődés biztosítja a klub azon tradícióját, hogy az akadémián nevelkedő fiatal játékosokat építünk be a felnőtt csapatba. Ez az új pozíció egy természetes evolúciót jelent számára, amely jól példázza a rendelkezésére álló vezetői képességeket és a tapasztalatát."

 

"Darren játékosként elért lenyűgöző sikerei, illetve az akadémiai csapatból bejárt útja a Premier League bajnoki címekig és Bajnokok Ligája győzelemig azt jelentik, hogy ő természetszerűleg megérdemli a tiszteletet és pontosan tudja, hogy milyen fontos része a klub DNS-ének a játékosnevelés. Ebben az új szerepkörben, amelyet a klub történetében először fog valaki betölteni, a futball minden aspektusa tekintetében fog technikai tanácsokat adni, emellett pedig hozzá fog járulni a klub filozófiájának minden területen történő kommunikációjához és végrehajtásához egyaránt."

 

"Örömömre szolgál, hogy John és Darren elfogadták ezeket a szerepeket és már nagyon várom, hogy szemtanúja lehessek az Ole-val és az edzői stábbal karöltve végzett munkájuk gyümölcsének, hogy tovább építhessük a sikereinket a jövőben."

 

John Murtough

"Ez egy nagyon izgalmas időszak mindenkinek a Manchester Unitednél, miután a felnőtt, az akadémiai és a női csapat is remekül szerepel, emellett pedig számos fejlesztés is várható a klubnál. Kiváltság, hogy részese lehetek ennek a folyamatnak és megtisztelő, hogy a Manchester United futball szakmai vezetőjeként dolgozhatok együtt Ole-val, Casey-vel és még számos kimagasló tudású szakemberrel, akik mind elkötelezettek a klub sikerei kapcsán."

 

Darren Fletcher

"Nagyszerű visszatérni a klubhoz és örömömre szolgál, hogy új pozícióban dolgozhatok. A megfelelő irányba haladunk, én pedig már nagyon várom, hogy tovább dolgozhassak Ole-val és edzői stábjával, mostantól pedig együttműködhessek a sportigazgatóként tevékenykedő Johnnal annak érdekében, hogy hozzásegítsük a fiatal játékosokat a felnőtt csapatban való szerepléshez és tovább erősítsük a klub szakmai működését. Fantasztikus látni, hogy az itt dolgozó egész stáb azért dolgozik, hogy a Manchester United újabb sikerkorszaka köszönthessen ránk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!