Csapathírek a Tottenham meccs előtt

Ole Gunnar Solskjaer abban reménykedik, hogy két kulcsemberének részvételére is számíthat a vasárnapi, Tottenham Hotspur elleni idegenbeli bajnokin.


A csütörtök esti, Granada elleni 2-0-ra megnyert Európa-liga negyeddöntő első mérkőzésen Luke Shaw és Marcus Rashford is lecserélésre került.

 

Utóbbi egy lábsérüléssel játszik az elmúlt hetekben, de így is 65 percet töltött a pályán Andalúziában és Victor Lindelöf csodás tértölelő passzából remekül kivitelezett találattal szerezte meg csapatának a vezetést.

 

Shaw-t a félidőben a visszatérő Alex Telles váltotta, amely kapcsán Solskjaer elárulta, hogy a döntést a játékos sárga lapja miatt, elővigyázatosságból hozta meg.

 

A menedzser elmondása szerint amint visszatértek Manchesterbe, a páros mindkét tagját alaposan meg kell vizsgálniuk, de reményei szerint számíthat majd rájuk Észak-Londonban.

 

"Hogy őszinte legyek, péntek reggelig még nem fogom tudni azt, hogy milyen csapatot fogok pályára küldeni, mert nehéz lesz felkészülni" - mondta Ole újságírói kérdésekre válaszolva csütörtökön este.

 

"Itt kell maradnunk, csak holnap [pénteken] fogunk visszarepülni és így csak egy napunk, a szombati lesz arra, hogy regenerálódjunk és meglássuk, hogy miként vagyunk fizikálisan."

 

"Szóval addig nem fogok tudni semmi biztosat, de igen, remélem, hogy Luke és Marcus is készen fog állni a ma este után."

 

 

Mivel Anthony Martial térdsérülése okán valószínűleg a szezon hátralévő részét kihagyni kényszerül majd, így a United még inkább kell, hogy támaszkodjon Rashford, illetve Greenwood és Cavani teljesítményére a csatársorban.

 

Marcus most egymás után második szezonjában lépte túl a 20 gólos határt és Solskjaer nem látja okát amiatt aggódni, hogy kihagyni kényszerülne a szezon hátralévő mérkőzéseit - és potenciálisan az angol válogatott Európa-bajnokságon való szereplését - annak ellenére, hogy valószínűleg még óvatosabban kell majd kezelni a pályán töltött perceit.

 

"Nem hiszem, hogy aggódni kellene az erőnléti állapota okán" - tette hozzá Solskjaer.

 

"Természetesen kivéve, ha megsérül. De az erőnléti állapota nagyon jó."

 

"Ő egy atletikus, erős fiú. Látható volt ma este is, hogy amikor fejpárbajokba vagy más éles szituációba belement, akkor odafigyelt magára."

 

"De egy ponton persze abban reménykedik az ember, hogy olyan pozícióba kerülünk, aminek következtében nem kell minden egyes mérkőzés minden pillanatában a pályán lennie. De természetesen jelenleg a lábsérülése miatt is le kell őt cserélnünk."

 

"Remélhetőleg a szezon előrehaladtával javulni fog az állapota, mert szerintem ma este jobb volt, mint vasárnap."

 

Solskjaer elmondása szerint Paul Pogba "kisebb húzódást" szenvedett a Granada elleni meccsen, de szerinte rendben lesz a Spurs elleni meccsre.

 

Eric Bailly a válogatott szünetben pozitív koronavírus tesztet produkált, így kihagyni kényszerült a United legutóbbi két tétmérkőzését, de az elefántcsontparti védőn, Martialon és a hosszú ideje nem bevethető Phil Joneson kívül a Vörös Ördögök kerete egészségesnek mondható, amennyiben Shaw és Rashford is vállalni tudja majd a játékot.

 

David de Gea Spanyolországból történő egy hónappal ezelőtti hazatérése óta először védhetett, míg Juan Mata már leülhetett a kispadra Andalúziában.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!