Ole: Látni akarjuk, amint Cavani a szurkolók előtt ünnepel

Edinson Cavani vasárnapi teljesítménye a Tottenham ellen arról árulkodik, hogy az uruguayi támadó elkötelezett a klub mellett, azonban Ole Gunnar Solskjaer szerint játékosa még nem döntött jövőjével kapcsolatban.


Miután kiderült, hogy első gólját a találkozón érvénytelenítették, Cavani még elszántabban küzdött, hogy a londoni találkozó végeredményén változtasson. Ez sikerült is neki egy góllal, amelyet Mason Greenwood beadása után szerzett fejjel a mérkőzés 79. percében.

 

Csak az Everton támadója, Dominic Calvert-Lewin tudott több gólt szerezni fejjel (6), mint Cavani (5). A klasszikus középcsatárnak minősülő játékos tudása és teljesítménye teljesen más opciókat kínál Solskjaer számára a többi támadójához képest, amire a menedzser a mérkőzést követő interjújában rá is mutatott.

 

"A gólok, amiket szeretünk kiválóak voltak, Edinson pedig megmutatta, hogy ő egy igazi 9-es" - mondta Ole a Sky Spors-nak.

 

Ami a 34 éves játékos jövőjét illeti, Solskjaer elárulta, hogy még nem dőlt el semmi.

 

"Egy új játékos számára, aki nem nagyon beszél angolul és a családja is távol van természetes, hogy visszavágyik a hazájába" - magyarázta a menedzser. "Ha úgy dönt végül, hogy csak ebben a szezonban volt velünk, akkor már nagyon boldogok lehetünk."

 

 

Sajtótájékoztatóján Solskjaer elmondta, hogy ő és Cavani már beszélgettek a csatár helyzetéről.

 

"Egy nagyon személyes és őszinte találkozóm volt már vele. Nem titok senki előtt, hogy szeretnénk, ha maradna és az sem titok, hogy ez az év mindenki számára rendkívül nehéz volt. A pandémia miatt nagyon nehéz volt találkozni a családdal, figyelembe kellett venni a karanténszabályokat és nem nagyon utazhatott."

 

"Nem tudta megtapasztalni azt a fantasztikus légkört, amit a szurkolók hoznak az Old Traffordra. Nagyon sokat gondolkodik azon, hogy mit is szeretne a jövőben. Tisztában van vele, hogy azt szeretném, ha az Old Traffordon maradna és átélhetné azt, milyen amikor a stadion tele van szurkolókkal és átélhetné, hogy milyen a Stretford End előtt olyan fejes gólt szerezni, mint a Tottenham ellen tette. Annál nincs jobb érzés. De kivárjuk a döntését és meglátjuk mi lesz."

 

Cavani csukafejese február óta az első gólja volt a támadónak. A mérkőzésen pedig nem egyszer okozott fejfájást a Tottenham védelmének. Az első félidőben is sikerült túljárnia Hugo Lloris eszén, azonban nem ünnepelhetett sokáig, hiszen a videóbírózást követően a találatot érvénytelenítették, a United pedig ezt követően hátrányba is került. Érdemes visszanézni Fred góljánál Cavani reakcióját. Olyan volt, mintha ő maga szerezte volna a gólt.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!