Csapathírek a Burnley meccs előtt

Marcus Rashford játéka továbbra is kérdéses a vasárnapi, Burnley elleni bajnokin.


Az angol válogatott játékost a cserék közé nevezték a tegnap esti, Granada elleni Európa-liga negyeddöntő visszavágón, ahol a Vörös Ördögök sikerükkel kivívták a második számú európai kupasorozat elődöntőjében való részvételt.

 

Mivel a United a párharc első felvonása után a másodikon is 2-0-s győzelmet aratott a spanyol gárda felett, így Ole Gunnar Solskjaernak nem kellett a lábsérüléssel bajlódó támadója szolgálatait igénybe vennie.

 

A norvég menedzsernek örömére szolgált, hogy csütörtökön pihentetni tudta a csapat 10-esét, de természetesen hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatója keretében máris arról kérdezték, hogy Rashford időben felépül-e ahhoz, hogy vasárnap ott lehessen a pályán a Burnley ellen.

 

"Igen, az egy nagy bónusz számunkra, hogy a Granada ellen nem kellett semmilyen nyomást helyeznünk a lábára. Megvan számomra a remény, hogy rendelkezésre fog állni és az állapota nem válik rosszabbá. A döntést erről majd nekem kell meghoznom. Reménykedjünk a legjobbakban" - kezdte Ole.

 

"Igazából nem is kellett volna a kispadon ülnie, nem edzett tegnap [szerdán], de ő feltette a kezét és azt mondta, hogy akkor és amennyiben ha szükség van rá, akkor segítségünkre tud lenni. Szóval ez egy olyan döntés lesz, amelyet majd vasárnap reggel kell meghoznom. De ő nagyon fontos számunkra. Nehéz lesz a döntést meghozni. Az lesz a döntő, hogy Marcus hogyan fogja magát érezni a következő néhány napban."

 

 

Marcus hiányában Solskjaer a Mason Greenwood, Bruno Fernandes, Paul Pogba és Edinson Cavani alkotta támadónégyest küldte pályára, míg Daniel James és Juan Mata a kispadról szálltak be csereként.

 

Amennyiben Rashford pályára lépne a Burnley ellen, úgy az lenne a 49. tétmeccse a szezonban, amely azt jelenti, hogy eddig csak három mérkőzést hagyott ki a 2020/21-es idényben.

 

A 23 éves saját nevelés, aki szezonbeli 20. találatát jegyezte a Granada elleni idegenbeli siker alkalmával, nem csak a negyeddöntő visszavágóját, de az előző körös AC Milan elleni haza összecsapást is kihagyni kényszerült.

 

Emellett nem állt rendelkezésre a Leicester City ellen elveszített FA-kupa negyeddöntőn se, de a Premier League-ben ebben a szezonban minden meccsen pályára lépett.

 

Solskjaer azt is elárulta, van arra remény, hogy Eric Bailly-ra újra számíthat Sean Dyche legénysége ellen, bár Axel Tuanzebe Granada elleni teljesítménye a védelemben elgondolkodtathatja.

 

A csütörtöki eltiltottak - Harry Maguire, Luke Shaw és Scott McTominay - mind újra hadrafoghatóak lesznek, Anthony Martial azonban továbbra is harcképtelen térdsérülése miatt, amely okán valószínűleg a szezonban már nem játszhat.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Burnley

Premier League, 32. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!