Ferguson: McTominay a legjobb skót játékosok nyomdokaiba lépett

Sir Alex Ferguson szerint Scott McTominay a klub legjobb skót játékosainak nyomdokaiba lépett és teljesítménye nagy hatást gyakorolhat a Manchester Unitedre.


A United Akadémiáján végzett 24 éves játékos ebben a szezonban 43 találkozón lépett pályára a Vörös Ördögök színeiben és 7 gólt jegyez védekező középpályásként. A 79 éves Sir Alex Ferguson pedig úgy gondolja, hogy a fiatal játékos Darren Fletcher és Brian McClair nyomdokaiba léphet az Old Traffordon.

 

"Isten áldotta tehetség" - mondta. "Emlékszem, hogy 8 éves volt, amikor a klubhoz igazolt. Hasonló kaliberű játékos, mint amilyen Darren Fletcher volt. Nyurga, dolgos, jó a labdaszerzésben, előre játszik és kiváló a hozzáállása a játékhoz."

 

"Ha visszagondolok, az én időmben nagyon ritkán hagytam ki Darrent a csapatból, különösen a nagy meccseinken. Emlékszem az Arsenal elleni mérkőzésünkre. Ráállítottam Patrick Vierára és tudtam, hogy minden rendben lesz."

 

 

"Nagy öröm volt számomra, ha egy honfitársam érkezett a klubhoz. Darren csak egy volt a sok kiváló skót játékos közül. Ott volt még McClair is, aki szintén fantasztikus játékos és szintén skót."

 

"Nagyszerű skót játékosokkal áldottak meg minket és persze nem szabad elfeledkeznünk Denis Law-ról sem. Nagyon büszkévé tettek engem."

 

McTominay mondhatjuk, hogy főszerepet játszik klubja középpályáján, emellett pedig hazája válogatottjában is kiemelkedően teljesít, gondoljunk csak arra, hogy a skótok kvalifikálni tudták magukat a nyári Európa-bajnokságra is. A kontinensviadal nehéz lesz a skótok számára, hiszen Anglia, Horvátország és Csehország is szeretne majd továbbjutni a csoportból. Ferguson viszont kifejezetten derűsen látja a helyzetet.

 

"Nézem a csapat helyzetét a középpályán és azt látom, hogy vannak olyan jók, mint bárki más. Tierney fantasztikus volt az Arsenalban, Robertson az elmúlt két évben zseniálisan játszott a Liverpoolban és McTominay pedig az egyik legjobbja csapatának. Optimista vagyok."


BBC

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!