Telles: Az AS Roma erősségei

A Manchester United védője több ismerős nevet is megemlített az olasz ellenfél játékosai közül a csütörtöki Európa-liga elődöntőt megelőzően, akikre csapatának mindenképp oda kell figyelnie.


A Farkasok csapatában ott lehet az Old Traffordon megrendezésre kerülő első mérkőzésen a United két korábbi játékosa, akik részesei voltak a 2017-es Európa-liga győzelemnek, Chris Smalling és Henrikh Mkhitaryan. Mellettük pedig korábbi Premier League játékosok is felsorakoznak az olasz csapatban, többek között Federico Fazio, Jordan Veretout és Pedro.

 

Legnagyobb veszélyforrásnak viszont a Manchester City korábbi támadóját, a 35 éves Edin Dzekot nevezte meg Telles, aki tisztában van a rómaiak képességével.

 

"Mindig figyelemmel kísérjük azokat a csapatokat, akik a későbbiekben az ellenfeleink lehetnek. Tudjuk, hogy az AS Roma egy minőségi csapat kiváló támadókkal, mint Edin Dzeko. Ő egyike azon játékosoknak, akik veszélyesek lehetnek a kapunkra, de emellett remek védelmük is van. Rendkívül tapasztalt csapatról beszélünk, akik nem véletlenül jutottak az elődöntőbe. Kiváló játékosaik vannak."

 

"Úgy hiszem, hogy két nagyszerű mérkőzés vár ránk ellenük és jól felkészültünk rájuk és magabiztosak vagyunk. Mindent megteszünk a továbbjutásért."

 

 

A brazil védő jól ismeri az olasz ellenfelet, hiszen a 2015/16-os szezont az Interben töltötte, valamint a Porto színeiben is pályára léphetett már a Giallorossi ellen. Az olasz csapat nagy változáson ment át az elmúlt években, ám a bosnyák támadó, Edin Dzeko még mindig ott van, aki a Manchester City játékosaként 5 gólt is jegyez a Manchester United ellen. Telles szerint számára nem szabad lehetőséget adniuk védőtársaival, mert megfizethet érte a csapat.

 

"Nagyon veszélyes támadó, akinek kisujjában van a gólszerzés. Fizikálisan erős alkat, aki állandó veszélyt jelent a kapura, ezért figyelnünk kell rá, de úgy gondolom, hogy a védőtársakkal felkészültünk rá."

 

"Tisztában vagyunk az elődöntő súlyával és az ellenfél játékosainak képességeivel. Készen állunk. Abban hiszek, hogy az ilyen rangadók az apró részletekben dőlnek el és ki kell használni a lehetőségeket a találkozón. Az biztos, hogy a felkészültebb csapat vívja majd ki a továbbjutást."

 

"Nem szabad azért elfelejteni, hogy mindkét részről megvan a megfelelő minőség, viszont a győztes csapatnak a legfinomabb részletekig ki kell dolgoznia a játékát. Még azokban a pillanatokban is, amelyek kevésbé tűnnek fontosnak. Ezek a részletek befolyásolni fogják a végeredményt."

 

Telles számára, ahogy csapattársai számára sem idegen érzés az, hogy egy sorozatot győztesen fejezzen be, hiszen mióta 2014-ben a Galatasaray csapatához igazolt 8 trófeát is a magasba emelhetett pályafutása során. Plusz motivációt jelent a brazil védő számára, hogy az Európa-liga megnyerése az első Unitedes trófeát hozhatja el számára.

 

"Minden trófea fontos a klub és a játékosok számára is. A United nagyságát figyelembe véve azt gondolom, hogy kötelességünk minden szezonban nyerni valamit. Ismerjük ennek a nagyszerű klubnak a történetét és nekünk az a felelősségünk, hogy minél magasabbra repítsük a csapatot."

 

"Fontos számunkra, hogy megnyerjük az Európa-ligát, ami tovább növelhetné az önbizalmunkat a következő szezonra. De mint mondtam már, szépen mérkőzésről-mérkőzésre haladunk, hogy elérjük a végső célunkat."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - AS Roma

Európa-liga elődöntő, 1. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!