Manchester United 6-2 AS Roma

A Manchester United öt gólt lőtt a második félidőben és kivégezte ellenfelét, mely így szinte semmi eséllyel indul neki a visszavágónak.


Nem indult jól a találkozó a vendégek számára, Veretout már a 3. percben megsérült és bár próbált fent maradni a pályán, két perccel később le kellett cserélni őt.

 

Ráadásul a 9. percben megszerezte a vezetést a United. Pogbát nem tudták megállítani, aki Cavanit játszott meg. A csatár nagyszerűen tálalt Fernandes elé, a portugál pedig nem hibázott.

 

Három perccel később a vendégek támadása végén Pogba kezéhez ért a labda, amiért büntetőt ítélt a játékvezető. Pellegrini nem volt kíméletes, 1-1. Idegenben lőtt gól sokat jelenthet...

 

Szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, Fernandes és Fred állt a labda mögé, előbbi végezte el a pontrúgást, de sajnos kapu fölé tüzelt.

 

A 24. percben Rashford szólója után Bruno került helyzetbe, de nagyon gyenge lövést eresztett meg. Még ugyanabban a percben Pogba bombáját kellett védenie Lopeznek. Ez volt a kapus utolsó megmozdulása, megsérült és le is kellett cserélni. Fél félidő alatt két kényszerű változtatás volt a Rómánál.

 

33 perc telt el a találkozóból, Spinazzola futott fel a szélen, Mkhitaryan kapta meg, aki Pellegrinit ugratott ki, a csapatkapitány középre lőtt, érkezett Dzeko és közelről a kapuba lőtt, 2-1 a Rómának.

 

Hihetetlen, de a vendégek a 37. percben már harmadik cseréjüket hajtották végre, mind kényszerű volt.

 

Öt perc ráadás végén Cavani kapott ajándék labdát Ibaneztől, de lövését védte a kapus, majd ismét próbálkozhatott, de azt sem sikerült belőnie. Nagyon kellett volna a gól a szünet előtt.

 

Bár jól indult a mérkőzés, de a Vörös Ördögök a gól után nagyon keveset mutattak. Az AS sem mutatott sokkal többet, de az elég volt neki ahhoz, hogy megfordítsa az állást a szünetig.

 

Jól kezdte a félidőt a United, egy kontra végén Cavani kapott labdát, amit tökéletesen lőtt a kapu felső sarkába, 2-2!

 

Az 53. percben megszerezhette volna a vezetést a United; Shaw rohant el a bal szélen, Pogba meg is játszotta őt, a bekk belőtte a labdát a kapu elé, de Cavani 9 méterről csúnyán kapu fölé tüzelt.

 

Karsdorp adott elképesztően nagy labdát Pellegrininek, aki lövés helyett inkább Dzekót akarta megjátszani, ez lett a veszte, mert Maguire kizárta a játékból a csatárt.

 

A 64. percben megszerezte a vezetést a manchesteri alakulat. Shaw játszott Pogbához, aki Fernandeshez passzolt. A portugál támadó jól látta, hogy Wan-Bissaka egyedül van a szélen, meg is találta őt, a bekk lövését Mirante védte, ki nem tudta fogni, a kipattanó pedig éppen Cavani elé került, aki 6 méterről nem hibázott.

 

Két perccel később Dzeko csúsztatásánál kellett figyelnie De Geának, aki figyelt is és hárított.

 

A 68. percben Shaw tört előre a labdával, nem nagyon támadta őt senki, így lövésre szánta el magát, Mirante kiütötte a játékszert.

 

Egy perccel később Rashford kapott nagy labdát, az alapvonal mellől középre lőtt, Cavani a rövid felé mozgott és sarokkal próbálta kapuba tenni a labdát, de Smalling megakadályozta ebben, bár a játékvezető az angol védő belépője után büntetőt ítélt. Fernandes magabiztosan lőtt a hálóba, 4-2!

 

Cavani mesterhármast érhetett volna el, ha Ibanez nem blokkolt volna óriásit a 74. percben.

 

Szögletet végezhetett el a csapat, Fernandes középre tekert, Pogba fejesét pedig nem tudta védeni a kapus, 5-2.

 

A biztos előny tudatában a hazaiak már fényezték a játékot, de újabb gól nem jött egészen a 86. percig, amikor a csereként beálló Greenwood is betalált. Ezzel a góllal minimálisra csökkentve az olaszok esélyeit a továbbjutásra.

 

A Vörös Ördögök kiváló második félidei játékkal átgázoltak a Farkasokon és komoly előnyt építettek ki a visszavágóra.

 

 

Európa-liga, elődöntő
Manchester United 6-2 AS Roma
Old Trafford

 

Vezette: Carlos Del Cerro Grande (ESP)

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - McTominay, Fred(Matic 83.) - Rashford(Greenwood 76.), Fernandes(Mata 90.), Pogba - Cavani
Nem használt cserék: Henderson, Grant, Bailly, Tuanzebe, Telles, Williams, van de Beek, James, Diallo

 

Roma: Lopez(Mirante 28.) - Smalling, Christante, Ibanez - Karsdorp, Diawara, Veretout(Villar 5.), Spinazzola(Peres 37.) - Pellegrini, Mkhitaryan - Dzeko
Nem használt cserék: Fuzato, Santon, Perez, Mayoral, Kumbulla, Darboe, Ciervo

 

Gólszerző: Fernandes 9', 72' (11-es), Cavani 48', 64', Pogba 75', Greenwood 86' illetve Pellegrini 15' (11-es), Dzeko 33'

 

Sárga lap: Pogba illetve Villar, Smalling


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!