Solskjaer: A tüntetők túl messzire mentek, a klubnak viszont figyelnie kell a szurkolókra

Ole Gunnar Solskjaer újból kihangsúlyozta annak fontosságát, hogy a klubnak oda kell figyelnie és meg kell hallgatnia a Manchester United szurkolóit, ugyanakkor szerinte a tüntetéseknek "civilizáltabbnak" kellett volna lenniük és úgy érzi, hogy a vasárnapi Glazer ellenes demonstráció "túl messzire ment".


A szurkolók haragját az Európai Szuperliga fiaskó korbácsolta fel, amely következtében több ezer szurkoló lepte el az Old Trafford környékét a Liverpool elleni hazai szuperrangadót megelőzően, változást követelve.

 

Számos szurkoló a tüntető tömegből be is tört az Old Trafford területére és ellepték a pályát, míg a tüntetés visszaverése közben a manchesteri rendőrség hat alkalmazottja szenvedett sérülést.

 

A csütörtöki, AS Roma elleni Európa-liga elődöntő visszavágóját megelőzően nyilatkozva Solskjaer így vélekedett a történtekről:

"Az egy nehéz nap volt számunkra. Mi természetesen játszani szerettünk volna és le akartuk győzni a Liverpoolt a szurkolóink örömére, mert nekünk az a dolgunk, hogy jó teljesítményt nyújtva megfelelő eredményeket érjünk el a pályán."

 

"Az előtt a mérkőzés előtt is elmondtam, hogy meg kell hallgatnunk a szurkolókat. Meg kell hallgatnunk a szurkolók hangját."

 

"Mindenkinek joga van tüntetni. Azonban ezt civilizált módon kell megtenni."

 

"Sajnos, ha betörsz valahova, rendőrök sérülnek meg és egyeseknek az életüket kell félteniük, az túl megy egy bizonyos határon."

 

"Amikor kicsúszik az irányítás a kezekből, mint ebben az esetben, az már rendőrségi ügy. Az már többé nem a vélemény bemutatásáról szól."

 

Amikor arról kérdezték, hogy erőteljesebb szurkolók felé történő kommunikációban reménykedett-e a Glazer család részéről a tüntetések következtében, Solskjaer így felelt:

"Nem kell rakéta mérnöknek lenni ahhoz, hogy lásd, vannak kihívásaink, súrlódásaink és olyan dolgaink, amelyekkel meg kell küzdenünk."

 

"A kommunikáció más egyének és természetesen köztem már elkezdődött. Egyeztetünk a szurkolókkal, ami létfontosságú lesz számunkra ahhoz, hogy előrébb lépjünk."

 

"Egységes futball klubnak kell lennünk. Ahhoz, hogy a dolgok fejlődjenek, türelmesnek kell lenni. Reménykedek abban, hogy megfelelő időben egységessé tudunk válni és össze tudunk tartani."

 

 

Annak ellenére, hogy Avram Glazer a Sky Sports News amerikai tudósítója, Sally Lockwood e heti megkeresésekor visszautasította annak lehetőségét, hogy bocsánatot kérjen a klub szerepvállalásáért az Európai Szuperliga létrejöttében, Solskjaer megerősítette, hogy ő tőle személyesen is bocsánatot kértek a tulajdonosok.

 

A United menedzsere azt is elmondta, "jó kapcsolatot ápol" a Glazer családdal és hiszi, hogy meghallják a szurkolók szavát.

 

"Én kommunikáltam a tulajdonosokkal" - mondta.

 

"Személyesen bocsánatot kértek tőlem és bocsánatot kértek a szurkolóktól is, amikor ez [a Szuperliga terve] napvilágra került."

 

"Számomra nehéz ebben a helyzetben lenni, mert nekem a futballra kell koncentrálnom."

 

"Mindig jó kapcsolatot ápoltam [a tulajdonosokkal]. Ők hallgatnak rám és a szurkolókra is. Biztos vagyok benne, hogy jobb kommunikáció várható a jövőben."

 

Solskjaer szerint a pályán kívüli zavaró történések mellett muszáj volt csak és kizárólag a futballra koncentrálnia, de abban reménykedik, hogy a United képes lesz "gyors gyógyírt" biztosítani a sebekre az Európa-liga fináléjába való bejutással.

 

"Vannak súrlódások és kihívások. Néha ez jó és előrébb tudja mozdítani a dolgokat."

 

"Az elmúlt néhány hét nagyon nehéz volt."

 

"Én élvezem a támogatást. Én vagyok a felelős az eredményekért és a futballal kapcsolatos dolgokért, azt pedig megértem, hogy a szurkolók eredményeket és trófeákat akarnak látni. Abban reménykedünk, hogy ez a csapat harcban lehet a minél előkelőbb helyekért és előrébb léphet."

 

"Holnap remélhetőleg bejuthatunk egy döntőbe. Ez egy gyors gyógyír lenne, de ebből kell építkeznünk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!