Elanga a United jövőjének része lehet

A Manchester United akadémiájának saját nevelése, Anthony Elanga emlékezetes héten van túl.


A 19 éves játékos brillírozott hétfőn este a Derby County ellen 6-2-re megnyert U23-as bajnokin, ahol két gólt szerzett, illetve egy parádés passzal előkészítette Shola Shoretire második találatát is.

 

A bal szélen nyújtott újabb kiváló teljesítményével kiérdemelte a MUTV-től a mérkőzés legjobbja elismerést is, amely egy újabb bizonyítéka annak, hogy egyre érettebb produkcióra képes.

 

A svéd korosztályos válogatott játékos a felnőtt csapattal közös edzések során is jó benyomást tett, amelynek az lett a hozománya, hogy bekerült a Vörös Ördögök 24 fős, AS Roma elleni Európa-liga elődöntő visszavágóra elutazó keretébe is.

 

Lehetséges, hogy a hihetetlen meccsterhelés következtében a közeli jövőben megtörténhet a felnőtt szinten történő bemutatkozása is manchesteri mezben, csapattársa, Bruno Fernandes pedig magabiztos azt illetően, hogy Elanga előtt fényes jövő áll.

 

 

"Ő mindenkire nagyon jó benyomást tesz, mert egy nagyszerű srác" - kezdte Bruno.

 

"Csendes, de nagyon keményen dolgozik."

 

"Ha fejben csak és kizárólag a feladatára koncentrál és arra, hogy mit érhet el, akkor szerintem nagyszerű jövő áll előtte velünk."

 

Elanga 2020-ban kiérdemelte a Jimmy Murphy Év Akadémiai Játékosa-díjat és ebben a szezonban sem vett vissza.

 

Márciusban új, hosszú távú szerződést írt alá a klubbal és szeretne ő lenni a 14. akadémián nevelkedett játékos, aki azóta mutatkozhatott be a felnőttek között, hogy Ole Gunnar Solskjaer leült a United kispadjára 2018 decemberében.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!