Cavani: Miért maradok a Unitednél

Edinson Cavani elmagyarázta, hogy miért döntött úgy végül, hogy további egy évet marad a Manchester Unitednél.


A szerződéshosszabbítás apropóján egy hosszabb interjút készült az uruguayi csatárral, aki szenvedélyesen beszélt arról a támogatásról, amit Ole Gunnar Solskjaertól, a stábtól, a csapattársaktól és természetesen a világ minden tájáról, a szurkolóktól kapott.

 

El Matador reagált a nevével átdolgozott ABBA slágerre is (Gimme! Gimme! Gimme!) és nagyon várja, hogy a következő szezonban a zsúfolásig telt Old Traffordon léphessen pályára.

 

Edi, először is gratulálunk az új szerződésedhez. Mi győzött meg a maradásról?

"Először is nagyon köszönöm a gratulációkat. Tudjátok, őszintén szeretnék válaszolni erre a kérdésre, hogy milyen okok húzódnak meg a döntésem mögött. Ha egyszerűen kellene megfogalmaznom a maradásom okát, akkor azt mondanám, hogy pontosan az, amit a Manchester United minden szinten képvisel. Magának a klubnak köszönhető és azoknak az embereknek, akik a klubon belül a kulisszák mögött dolgoznak és persze a szurkolók is ide tartoznak. Ahogy teltek a napok, hetek, hónapok, egyre nagyobb szeretet alakult ki bennem a klub iránt és kötődöm hozzá. Egyszer csak észreveszed, hogy a klub iránti szereteted, kötődésed már olyan erős, hogy egyszerűen maradni akarsz. Nagyon izgatott vagyok és örömmel töltöm itt a következő szezont és mindent megteszek majd, hogy segíteni tudjam a klubot és remélhetőleg boldogságot és örömet tudok szerezni a szurkolóknak."

 

Mennyire játszott szerepet Ole a döntésedben?

"A menedzserrel való kapcsolatom a kezdetektől fogva remek volt. Nagyon sok támogatást kaptam tőle és nem csak most, amikor a hosszabbítás volt a téma, hanem már a legelején is. Nagyon sokat tudtam vele beszélgetni. Nagyszerű érzés az, hogy ennyire bízik bennem és nagyon fontos volt számomra, hogy elmondta a velem kapcsolatos érzéseit, gondolatait. Ahogy telt az idő, a kettőnk kapcsolata csak erősödött és minden úgy alakult a menedzserrel, ahogy azt az elején vártam és gondoltam. Rengeteg alkalommal kaptam pozitív kritikát tőle személyesen és a médián keresztül is és ezeket megkaptam a csapattársaimtól és a klub minden dolgozójától. Ez hatalmas segítség volt mindig is számomra. Játékosként rengeteg önbizalmat ad az, hogy tudod, nem csak a menedzser támogat, hanem az egész klub mögötted van. Igazán hálás vagyok minden jó szóért, amit itt kaptam."

 

"Egy dolgot szeretnék még itt hozzáfűzni, aminek nagyon sok köze van a kérdéshez, amit feltettél nekem. A csapattársaimról szeretnék szólni. Nagyon nagyon meghatott a sok jó szó és támogatás és az, hogy rengetegszer mondták az öltözőben, hogy "Edi, nem mehetsz. Maradj, mert szeretünk és nem akarjuk, hogy elmenj.". Tudod, ha őszinte akarok lenni, akkor ez az egyik legjobb motiváció és arra sarkall, hogy maradjak és valódi lendületet ad ez nekem. Ez még inkább arra késztet, hogy mindig egy kicsit többet adjak a csapatnak magamból, hogy megpróbáljak elérni valamit és, hogy a jövőben is tenni akarjak a csapatért. Nagyon meghatottak engem."

 

A család egyértelműen fontos a számodra. Úgy tudom, hogy most már a közeledben vannak. Várják már, hogy felfedezhessék a környéket, ha vége lesz a korlátozásoknak?

"Teljesen igazad van, a család nagyon fontos, talán a dél-amerikai kultúrában meg főleg. A családi élet létezésünk alappillére. Én most itt építem tovább a családomat és hozom létre az újat. Nagyon-nagyon fontos a családom közelsége. Ez a tényező kissé meg is nehezítette a döntést kezdetben, valószínűleg mindenki hallott arról, hogy elgondolkoztam ennyi évnyi európai játékot követően, hogy visszatérek a szülőföldemre, ahol a rokonaim és szeretteim vannak, ahol születtem. Sok éven át hiányoztak a családtagjaim, a szüleim, a testvéreim, az unokatestvéreim. Úgy éreztem, hogy ennyi távollét után vissza kell majd térnem. Ha a közvetlen családról beszélünk, akkor a párommal és a gyermekeimmel leültünk beszélgetni a helyzetről. A felém áradó szeretet a szurkolóktól, a klubtól és a csapattársaimtól végül arra a döntésre juttatott minket, hogy a család odahaza megvár minket - és ezt nem negatív értelemben gondoljuk - és maradunk még egy évet mielőtt visszatérünk a szüleinkhez. Szerettünk volna olyan döntést hozni, aminek mindenki örül és amitől mindenki boldog lesz. Szeretnénk meghálálni azt a rengeteg szeretetet, amit kapunk minden nap."

 

 

A közösségi médiát látva elmondhatjuk, hogy az egyik legkedveltebb játékos vagy a klubnál. Hogy érzed magad emiatt?

"Nyilvánvalóan nagyon-nagyon boldog vagyok miatta és büszkeséggel tölt el. Mindig is úgy vallottam magamról, hogy csapatjátékos vagyok és a klubért dolgozom. Nem vagyok magánzó, nem szeretem az önimádatot. Én mindig is egy srác leszek a többiek közül és egy kis része az egész klubnak. Szeretem azt hinni, hogy amikor a pályán vagyok, akkor szórakoztatni tudom a közönséget és az a célom, hogy a szurkolók boldogok legyenek. Szeretnék nekik minél több örömet okozni a stadionban és azoknak is, akik a stadionon kívülről, vagy otthonról követik a mérkőzéseinket. Ez a motiváció azt jelenti számomra, hogy mindig győzni akarok, hogy fejlődni akarok és jól teljesíteni. A szurkolókért teszem, mert rengeteg támogatást kapunk tőlük."

 

Hallottad már azt a dalt, amit a szurkolók készítettek neked? ABBA Gimme! Gimme! Gimme!

"Az a vicces, hogy legelőször nem a szurkolóktól hallottam ezt a dalt, hanem az egyik sráctól az edzéseken. Valahányszor elmentem mellette edzés közben rázendített és énekelt nekem. Csodálatos volt aztán a szurkolóktól is hallani. Egyrészt szeretem is ezt a dallamot, remek kis dal, másrészt pedig ez is egy olyan dolog, amitől boldognak érzi magát az ember. Nyilvánvalóan nagyon furcsa volt ez az év, ez a szezon, de nagyon bízom benne, hogy nemsokára telt ház előtt játszhatok és hallgathatom a szurkolók énekét a stadionban. De sosem felejtem el azt, akitől először hallottam ezt a dalt."

 

Izgatott vagy, hogy talán hamarosan telt ház előtt játszhatsz majd az Old Traffordon?

"Erre nagyon sokat gondoltam már, hogy milyen lenne tömött lelátók előtt játszani. Őszintén szólva ez most még egy álom számomra, de tudom, hogy csodálatos lesz, amikor valósággá válik. Ez egy olyan dolog, amit igazán meg akar az ember tapasztalni. Át akarom én is élni és élvezni. Remélem, hogy amikor visszatérnek a jó idők, akkor együtt élvezhetjük majd a játékot és azon leszek, hogy emlékezetes pillanatokat teremtsünk a szurkolóinknak, melyekre mindig emlékezni fognak."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!