Elanga büszke debütálására

Anthony Elanga kedden este, a Leicester City elleni Premier League mérkőzésen felnőtt szinten is bemutatkozhatott a Manchester Unitedben.


A 19 éves saját nevelés ráadásul rögtön a kezdőcsapatban találta magát a Rókák ellen 2-1-re elveszített bajnokin. Az U23-as csapatban a szezon során rendre villogó fiatal tehetség azt követően kapott lehetőséget már az első pillanattól kezdve, hogy Ole Gunnar Solskjaer tíz helyen is változtatott kezdőcsapatán a United extrém terhelésére való tekintettel.

 

Az 56-os mezszámú játékos az utóbbi időben már rendre leülhetett tétmérkőzésen a kispadra, a 2020/21-es szezont megelőző egyetlen, Aston Villa elleni felkészülési meccsen pedig már játszott is együtt mostani csapattársaival.

 

A United akadémiájához 2018-ban csatlakozott Elanga 65 percet töltött a pályán a villanyfényes hazai mérkőzésen és mielőtt Marcus Rashford váltotta volna, sikerült megvillantania több alkalommal is támadásbeli kvalitásait Brendan Rodgers tanítványaival szemben.

 

Első, Vörös Ördögök mezében lejátszott mérkőzése után Elanga büszkén nyilatkozott az MUTV-nek gyermekkori álma megvalósulásáról.

 

"Lenyűgöző érzés" - kezdte.

 

"Már fiatal korunktól kezdve azt nevelik belénk, hogy a legfontosabb dolog a győzelem és én pedig örültem volna, ha ez sikerül a debütálásom alkalmával. Nem jött össze, de ez egy valóra vált álom számomra és a családomnak egyaránt. Nagyon élveztem, hogy kint lehettem a pályán."

 

 

A svéd nemzetiségű játékost arról is kérdezték, nem volt-e ideges a játékoskijáróban várva pályafutása első felnőtt szintű mérkőzését megelőzően.

 

"Magabiztosnak éreztem magamat. Jó érzés volt" - biztosította Elanga a MUTV riporterét.

 

"Nagyon keményen dolgoztam ezért. Sokat edzettem ezért és úgy éreztem, 'ha már itt vagyok, akkor ki kell mennem a pályára és jól kell éreznem magamat'. Mindenki azt mondta a mérkőzés előtt, hogy csak érezzem jól magamat és ez az, amit meg is próbáltam."

 

Elanga célja most már az, hogy minél több játéklehetőséget vívjon ki magának Ole irányítása alatt és abban reménykedik, hogy a meccsnapi keret tagja maradhat a szezon hátralévő mérkőzéseire is.

 

"Ez csak még éhesebbé tett."

 

"Szeretném folytatni ezt az utat és ennek érdekében még keményebben fogok dolgozni az edzéseken. Mindig is azt mondtam, hogy úgy edzek, ahogy játszani is szeretnék. Mindig száz százalékos teljesítményt akarok nyújtani az edzéseken is és szeretném megőrizni a helyemet a csapatban. Remélhetőleg a következő mérkőzésen újra számításba jöhetek. Szeretnék keményen dolgozni az edzésen, hogy újra helyem legyen."

 

A támadószekcióban Elanga olyanokkal játszott együtt, akikkel már a korosztályos csapatokban is együtt szerepelt, úgy mint Mason Greenwood, illetve a szintén a Rókák ellen a Premier League-ben debütáló Amad.

 

"Jó érzés volt. Már gyerekkorunk óta együtt játszunk Masonnel, Amaddal pedig nemrég az U23-asok között szerepeltünk közösen, szóval nagyon jó kapcsolat volt közöttünk. Remélem, hogy még sokszor lesz ilyenre lehetőség."

 

A tinédzserkorú játékos köszönetet mondott idősebb társainak, amiért segítették debütálása alkalmával, külön kiemelve azt, hogy mennyit beszéltek hozzá a mérkőzés során.

 

 

"Mindannyian segítettek, tényleg, különösen Nemanja Matic. Rengeteget beszélt hozzám és természetesen a velem egy oldalon játszó Alex [Telles] is. Hátulról még David [De Gea] beszélt hozzám és persze ez nagyon sokat segít. Megadja azt az önbizalom löketet, amire ilyenkor egy játékosnak szüksége van."

 

Elanga ebben a szezonban parádés formának örvendett a tartalékok között, amit a felnőtt csapatbeli bemutatkozása koronázott meg.

 

"Ez egy fantasztikus szezon számomra" - összegezett.

 

"Megsérültem, elég csúnyán, de szerencsére januárban és örülök neki, hogy sikerült talpra állnom és visszatérnem. A korábbinál erősebben és élesebben tértem vissza. Boldog vagyok, hogy a fizioterapeuták és az edzői stáb segített túllendülni a sérülésemen. Ha ők nem lettek volna, akkor közel se tartanék ott, ahol most, szóval hálás vagyok nekik."

 

A svéd korosztályos válogatott játékos természetesen szerette volna, ha a családja is ott lehet a lelátókon karriere egyik nagy pillanatában, de reméli, hogy a jövőben egy napon lehetőségük lesz a telt házas Old Traffordon bepótolni ezt az élményt. Viszont az üres lelátók ellenére is olyan nap lesz ez számára, amelyet soha nem felejt el.

 

"Soha. Ez egy valóra vált álom számomra. Az emberek azt szokták mondani, hogy itt kezdődik el csak igazán a kemény munka, de számomra a kemény munka inkább csak folytatódik. Tovább fogok menni ezen az úton és keményen fogok dolgozni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!