Sir Alex: A fiatalság a klub alapja

Sir Alex Ferguson, a Manchester United egykori menedzsere úgy véli, hogy Ole Gunnar Solskjaer maximálisan figyelembe veszi és épít azokra az alapelvekre, melyre a klub épült.


Ole több alkalommal is bizalmat szavazott a fiatalságnak, hiszen Anthony Elanga debütálásával már a 14. fiatal akadémista számára volt lehetőség Solskjaer irányítása alatt. A Leicester elleni 2-1-es vereség alkalmával 3 fiatal játékos is a kezdőben kapott helyet, Elanga mellett Diallo és Mason Greenwood is a pályán volt a kezdő sípszó pillanatában.

 

A Liverpool elleni kiábrándító vereség során is 4 korábbi akadémista szerepelt a kezdőben. Ők név szerint: Scott McTominay, Paul Pogba, Dean Henderson és Marcus Rashford. Greenwood pedig csereként lépett pályára a második játékrészben.

 

A fiatalokkal kapcsolatos ilyen jellegű statisztikák normává váltak Sir Alex idejében és a skót edzőlegenda azt akarja, hogy ez a tradíció folytatódjon a klubnál. Fergie regnálása alatt számos fiatal tehetség mutathatta meg magát a United felnőtt csapatában és nem szabad elfelejteni a híres 92-es osztályt sem, ahol számos fiatalt integrált be Ferguson a Vörös Ördögök első csapatába.

 

A Never Give In című dokumentumfilm premierje előtt legendás menedzserünk elmagyarázta, hogy úgy érzi Solskjaer jó úton jár a siker elérése érdekében. A héten elszenvedett két vereség ellenére a United továbbra is a 2. helyen áll és a Fulham ellen be is biztosíthatja azt. Majd május 26-án a Villarreal ellen mutathatják meg a srácok, hogy mire is képesek az Európa-liga döntőjében.

 

 

"Azt hiszem Ole mindig is nagyon figyelmes volt" - mondta Sir Alex a BBC-nek. "Még akkor is, amikor a kispadon volt és tudom, hogy sok időt töltött ott."

 

"Jegyzeteket készített az edzésekről, mert az volt a terve, hogy egyszer majd menedzser lesz."

 

"Nem lehet kérdés, hogy az ő kinevezése egy olyan nagy klub élére, mint a Manchester United, kiváló eredmény a klub számára. Jó eredményeket képes elérni, tudja, mitől lehet sikeres a csapat és ami nagyon fontos, hogy bízik a fiatalokban."

 

"Esélyt adott a fiatal játékosoknak, hogy megmérettessék magukat és azt hiszem, hogy ez mindig is alapja lesz a Manchester Unitednek Matt Busbytól kezdve Sir Alexen keresztül egészen most, Ole irányításig is. Ha egy fiatal srác jó teljesítményt nyújt, akkor helye van a klubnál és játszani fog. Ez soha nem jelenthet gondot."

 

A "Sir Alex Ferguson: Never Give In" május 27-én jelenik meg az Egyesült Királyságban, majd május 31-től nemzetközi szinten elérhetővé válik az Amazon jóvoltából. A dokumentumfilmet a skót mester fia, Jason készítette és az Old Trafford ikonjának hihetetlen életét meséli el.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!