Cavani: Miért védtem Greenwoodot Rómában

Számos oka van annak, hogy Edinson Cavani hőssé vált a Manchester United szurkolók szemében. Többek között góljai és ellentmondást nem tűrő munkamorálja mellett a csapat és a csapattársak iránt mutatott szenvedélye is vitathatatlanul ezek közé tartozik.


Nemrégiben Olaszországban, a Róma elleni visszavágó során is találhatunk egy olyan momentumot a mérkőzésen, amely remekül rávilágít arra, hogy a Vörös Ördögök szimpatizánsai miért is tisztelik annyira az uruguayi játékost.

 

A 71. perc környékén, amikor 2-2-re állt a találkozó, Mason Greenwood összetűzésbe keveredett a Róma játékosával, Gianluca Mancinivel. Cavani egyből ott volt és ellentmondást nem tűrően védte meg csapattársát és üldözte el (némi erőbedobással is) az ellenfelet, mielőtt a játékvezető átvette volna az irányítást a perpatvar felett. Edinson reakciója vírusként terjedt a közösségi médiában és tovább növelte a szurkolók szimpátiáját irányába. Tehát, amikor leültünk a csatárral beszélgetni hét elején a szerződéshosszabbításról, nem mehettünk el emellett az eset mellett sem kérdés nélkül.

 

"Mindig is az a fajta ember voltam, aki keményen dolgozik a futballban. Kint vagyok a pályán egy csapat tagjaként és keményen dolgozok a csapatért és bármit megteszek a srácokért."

 

 

"Vannak olyan szituációk a pályán, amikor úgy gondolom, hogy meg kell védened és ki kell állnod egy társadért. Néha azért, mert még tapasztalatlan és hibázik, sokszor pedig azért, mert nem tartom igazságosnak az adott helyzetet."

 

"A szóban forgó incidensnél a Róma ellen azt láttam, hogy Mason vitába keveredett az egyik olasz játékossal, ami rendben van, ám a következő pillanatban már ott volt egy harmadik is és elkezdte arrébb lökdösni a csapattársam, holott ez a fél egyértelműen nem volt érintett a vitatott esetnél. Mason segítségére siettem és mondtam a srácnak, hogy tartsa magát távol az esettől."

 

"Megpróbáltam szétválasztani a vitatkozó feleket és próbáltam lenyugtatni a kedélyeket. A játék kulcsfontosságú periódusában voltunk és ha Mason tovább vitatkozik, akkor piros lapot is kaphatott volna. Én megkaptam a magam sárgáját az eset miatt, de a lényeg az volt, hogy megvédjem a csapattársam és megakadályozzam, hogy a vita eldurvuljon."

 

Cavani és Greenwood ebben a szezonban afféle mester és tanítványa viszonyt alakítottak ki és az ifjú akadémista több alkalommal is elismerte, hogy szívesen tanul az uruguayitól. Edinson is több alkalommal elismerően nyilatkozott a United fiataljáról és elmondta, hogy lenyűgözi Greenwood hozzáállása és úgy véli, hogy még nagy dolgokat fog elérni pályafutása során.

 

"Igen, nem egyszer beszéltünk már erről" - mondta El Matador. "Úgy gondolom, hogy játékosként, amikor eljutsz a játék elit szintjének egy bizonyos pontjához, mint ahol most is vagyunk, akkor további célokat kell kitűznöd magad elé. Ha ezekre koncentrálsz és küzdesz értük, akkor eléred őket és a csapat is eléri. Ő még rengeteget fejlődhet játékosként és egyre jobb lehet. Csakis saját magán múlik mit ér el, ahogy igaz ez minden másik játékosra is. Nagyon sok fiatal támadónk van, akik még a pályafutásuk elején járnak és csak az ő döntéseiken múlik, hogy milyen világot lesznek képesek felépíteni maguknak."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!