Maguire 'pozitív' a döntőbeli részvétele kapcsán

Ole Gunnar Solskjaer ígéretet tett arra, hogy a lehető legtöbb időt biztosítani fogja Harry Maguire-nek arra, hogy részt vehessen az Európa-liga döntőjében.


A Manchester United csapatkapitánya az Aston Villa ellen idegenben 3-1-re megnyert bajnokin ficamította ki a bokáját és azóta a Vörös Ördögök egyik összecsapásán se léphetett pályára.

 

Azonban 10 nappal a Villarreal elleni, május 26-án rendezendő Európa-liga finálét megelőzően a menedzser elmondása szerint az angol védő optimista esélyeit illetően, hogy ott lehet majd a pályán Gdanskban.

 

"Halad a felépülése" - kezdte Solskjaer.

 

"Amikor beszéltem vele ma reggel, akkor eléggé pozitív volt, de természetesen a történtek utáni napon mindannyian nagyon le voltunk taglózva. Már a legelején eldöntöttük, hogy koncentráltnak és pozitívnak kell lennünk és ezt egészen addig fenn kell tartani, amíg azt nem kell mondanunk, hogy 'nem'. Én mindig optimista voltam, szóval mindannyian pozitívak vagyunk."

 

"Azt az utat viszont tudatosan választottuk, hogy nem akarjuk túl gyorsan, túl korán tesztelni, mert nem akarjuk súlyosbítani a helyzetet. Ő nagyon akarja ezt [játszani a döntőben], szóval nem akar semmilyen kockázatot se vállalni."

 

Ole elárulta, a lehető leggyorsabban szeretne jó híreket kapni, de hozzátette, hogy Maguire a csapatra gyakorolt nagy hatása okán a lehető leghosszabb időt biztosítani fogja számára ahhoz, hogy bizonyítsa megfelelő erőnléti állapotát.

 

 

"Remélhetőleg minél előbb pozitív hírekkel szolgálhatunk, de annyi időt fogok adni Harry-nek, amennyire szüksége lesz, mivel már megmutatta, hogy mennyire fontos tagja a csapatnak" - tette hozzá.

 

"De remélhetőleg a rehabilitációja felgyorsul és készen fog állni a fináléra. Én egészen addig ki fogok várni vele kapcsolatban, amíg azt nem mondja nekem, hogy 'igen' vagy 'nem'."

 

Mióta Maguire sérült, azóta a United mindkét mérkőzését elveszítette, a menedzser szerint pedig a kapitány csapaton belüli fontosságát a szakértők gyakran alulbecsülték az elmúlt két szezon során.

 

"Mi természetesen mindvégig tisztában voltunk a fontosságával. De talán néhány embernek most kinyílik a szeme, amikor nem játszik! Én egyértelműen azt éreztem amikor sérült voltam, hogy egy nagyon-nagyon jó játékossá váltam. Az emberek azonnal felismerték, hogy mire vagyok képes csereként vagy kezdőként."

 

"Harry volt a mi vezérünk eddig, a kapitányunk. Azóta, hogy hozzánk igazolt, többé-kevésbé minden meccsen a pályán volt, de jelenleg természetesen nagyon nagy veszteség számunkra a hiánya."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!