Bruno: Győzni akartunk a szurkolókért

Bruno Fernandes, a Manchester United középpályása csalódott volt, hogy nem sikerült győzelemmel köszönteniük a visszatérő szurkolókat az Old Traffordon.


A Fulham elleni mérkőzésen Bruno Fernandes szenzációs sarkazását követően Edinson Cavani szerezte meg a vezetést a United számára egy nem kevésbé fantasztikus távoli lövésből, kihasználva, hogy az ellenfél kapusa elhagyta kapuja előterét. A kezdés alapján pedig sokan diadalra számítottak a szezon utolsó, hazai bajnokiján.

 

Sajnos nem így történt és a 10000 fős közönség előtt végül 1-1-es döntetlen született, miután a vendégek a 76. percben Joe Bryan fejesével egyenlíteni tudtak.

 

A mérkőzést követő MUTV-s interjújában Bruno Fernandes megköszönte a szurkolóknak a támogatást.

 

"Nagyon jó dolog és nagyon örültünk, hogy visszatértek a szurkolók" - mondta Fernandes. "Tudják, hogy mennyire fontosak számunkra és őszintén szólva nagyon csalódottak vagyunk, hogy nem tudtuk jobb eredménnyel köszönteni őket. Jól játszottunk, de nem elég jól. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy jobb eredményeket érjünk el, amire ma nem voltunk képesek."

 

Ahogy a portugál játékos megérkezését követő hetekben, úgy most is megénekelte nevét az Old Trafford közönsége, a középpályás elmondása szerint ez hatalmas élmény.

 

"Nagyszerű érzés volt újra hallani őket. Tudjátok, ugyanaz az érzésem volt, mint amikor legelőször léptem pályára a Unitedben a Farkasok ellen. Nagyon jó hallani ezeket a dalokat, ahogy a neved éneklik a tömegek. Úgy gondolom, hogy minden játékos, aki átélhet ilyet, az nagyon szerencsés és hálásnak kell lennie."

 

 

Bruno az első félidőben megszerezte szezonbeli 18. gólpasszát. Egy pazar sarkazással továbbította a labdát Cavaninak, aki pedig 35-40 méterről hatalmas gólt szerzett. Azon vitatkozni fognak még a szakértők egy darabig, hogy vajon Fernandes valóban hozzáért a játékszerhez (mert ebben az esetben az uruguayi nem volt lesen), vagy de Gea adta a gólpasszt (és ebben az esetben viszont még lesen volt Cavani).

 

"Őszintén megmondom fogalmam sincs. Nem vagyok benne biztos, hogy hozzáértem-e a labdához, de a játékvezető azt mondta, hogy igen és nekem adták a gólpasszt. Igazándiból ez már nem is fontos. Gólt szereztünk és ez volt a lényeg."

 

Afelől viszont nem lehet kétsége senkinek, hogy Cavani számára ez volt az első pillanat, amikor közönség előtt ünnepelhette gólját az Old Traffordon.

 

"Azt hiszem, hogy a közönség ma este egy szép szeletet láthatott Ediből. Bízom benne, hogy a következő szezonban még többet láthatják majd, mert bármikor képes ilyenekre."

 

A csapat az uruguayi csatár találatát követően próbált újabb gólokat szerezni és rengeteg esélyt dolgozott ki, viszont Areola onnantól kezdve állta a sarat. Bruno Fernandes és Mason Greenwood sem tudott túljárni az eszén.

 

"Sok esélyünk volt arra, hogy újabb gólokat szerezzünk. Képesek voltunk helyzeteket kidolgozni, de nem tudtuk értékesíteni őket, ők meg igen. Jól játszott a Fulham. A meccs elején kicsit lefagytak és úgy gondoltuk, hogy sokkal könnyebb lesz ellenük, miután már kiestek. Fontosnak tartjuk a 2. hely megszerzését, de az elsődleges célunk, hogy a következő szezonban a Bajnokok Ligájában indulhassunk, már teljesült."

 

A figyelem most a szezonzáró bajnokira összpontosul. A 38. fordulóban a Wolves vendégei lesznek Ole fiai, majd 3 nappal ezután pedig már Gdanskban lépnek pályára az Európa-liga fináléjában a Villarreal ellen. A norvég mester csapata legutóbbi 3 bajnokiján csupán 1 pontot tudott szerezni, ám a Sir Matt Busby Év Játékosa díj nyertese szerint ez nem fogja zavarni őket a hátralévő két összecsapáson.

 

"Nem foglalkozunk már ezzel, a döntő egy teljesen másfajta játék. Először is még a Wolvesra kell koncentrálnunk, mert nehéz mérkőzésre számítunk ellenük. Tudjuk, hogy jól védekeznek és tudjuk, hogy milyen magas szintet képviselő játékosaik vannak. A feladat most az, hogy oda kell mennünk és meg kell nyernünk a mérkőzést."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!