Cavani kedvenc mérkőzése

Edinson Cavani, a Manchester United támadója kiemelkedő teljesítményt nyújtott a szezon során és lejátszott mérkőzések közül a Tottenham elleni drámai győzelmet nevezte meg kedvencének.


Az uruguayi támadó nagy hatással volt a csapat játékára már első szezonjában. Minden sorozatot figyelembe véve 38 mérkőzésen lépett pályára és ezeken 16 találatot jegyez.

 

El Matadort eddig 6 alkalommal választották meg a szurkolók a meccs legjobbjának, ezek a találkozók pedig az Everton, a Spurs, a Southampton, a Granada, a Róma és a Fulham elleni mérkőzések voltak. Cavaninál csupán Bruno Fernandes nyert több egyéni díjat a szezon során.

 

Amikor nemrég leültünk beszélgetni a United támadójával az eddigi szezonjáról, akkor arra a kérdésre, hogy melyik volt számára a legemlékezetesebb mérkőzése, a Tottenham elleni összecsapást nevezte meg. "Úgy gondolom, hogy a Tottenham elleni meccsünk nagyon izgalmas volt, amit sokan újra és újra élvezettel néznek meg a pályán történt események miatt."

 

 

A londoni találkozó első félidejét több vitatott szituáció is tarkította, ezek között említhető Cavani les miatt meg nem adott gólja, vagy Scott McTominay sárgája Heung-min Son színészi teljesítményét követően. A helyzetet súlyosbította, hogy ezeket követően a hazaiak még a vezetést is megszerezték.

 

Ole Gunnar Solskjaer csapatára ebben a szezonban kifejezetten jellemző volt a fordítás, főleg az idegenbeli meccseiken és ez a Spurs ellen sem volt másként. Az egyenlítő találatot Fred szerezte, majd Cavani szerezte meg a vezetést Mason Greenwood passzából. Végezetül pedig a hosszabbításban Greenwood is betalált és a United nyert 3-1-re. Sokan hiányolták korábban a Unitedből ezt a fajta küzdőszellemet, amely Edinsonban zsigerből megvan.

 

"Elvették a gólomat az elején, amiről azt gondolom, hogy nem volt igazságos, majd hátrányba is kerültünk. Ám nem adtuk fel és kemény munkával, határozott játékkal fordítani tudtunk, amire büszkék lehetünk. Azt hiszem ez egy olyan mérkőzés volt, amit nem fogok egyhamar elfelejteni."

 

Cavani Tottenham elleni találata végül az 5. legszebb gól volt az Év Gólja szavazáson a szurkolók szerint. Az elismerést végül Bruno Fernandes szerezte meg az Everton elleni góljával, melyet az Old Traffordon szerzett.

 

A díjat alig néhány perccel a Fulham elleni összecsapás előtt vehette át a portugál középpályás, amely találkozón Edinson Cavani csodálatos találatával szerezte meg a vezetést Solskjaer csapata. Utólag megnézve, lehet, hogy Brunonak át kellene adnia a díját Edinek? Erről még biztos beszélgetnek majd a portugállal.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!