Sir Alex: A szurkolók hatással vannak az eredményekre

Sir Alex Ferguson felidézte egykori emlékeit a telt házas stadionokról és az utazó szurkolókról, és véleménye szerint a szurkolók hatalmas változást hozhatnak a mérkőzések eredményeiben.


A héten a Fulham elleni meccsen már 10000 néző ott lehetett az Old Traffordon, miután a COVID-19 járvány miatt 14 hónapon keresztül csak zárt kapus mérkőzéseket rendeztek. A Vörös Ördögök legendás menedzsere Christopher Ecclestone színésszel beszélgetett egy interjúban, melyben különböző témákat vitattak meg, többek között pedig a sokak által dicsért Never Give In életrajzi filmet.

 

A salfordi születésű színész többek között arról kérdezte a skót menedzsert, hogy a szurkolók milyen hatással lehetnek a mérkőzések eredményére, miután hosszú ideig közönség nélkül kellett a csapatoknak pályára lépnie hazai pályán és idegenben is.

 

Sir Alex előszeretettel idézte fel néhány emlékeit azokról a mérkőzésekről, melyekre a szurkolók elkísérték őket dicsőséges regnálása alatt és tiszteletét fejezte ki a tömeg szenvedélye iránt.

 

 

"Fantasztikus" - jelentette ki. "Nagyon élveztem azokat az idegenbeli meccseket, amikor elkísértek minket. Például Londonba. A Queens Park Rangers ellen, Wimbledonban, vagy a Fulham ellen. Hihetetlen hangulatot tudtak teremteni. Ez mindig ösztönzőleg hatott, ha akartad, ha nem. Képesek voltak 100%-ban befolyásolni a találkozók kimenetelét."

 

"Remek példa a szurkolók hiányára a Liverpool, akik zsinórban 6 hazai meccsüket is elveszítették a szezonban. Nem emlékszem, hogy valaha is ilyen történt volna az Anfielden. A tömeg hatása a stadionokban, különösen az olyan hatalmas stadionokban, mint az Anfield, vagy az Old Trafford, nagy hatással van a játékosokra."

 

"Newcastle-ben is fantasztikus a hangulat. Minden fekete-fehér, a hazai közönség simán képes elnyomni a vendég szurkolókat. Bár ez is ösztönző lehet és mindig is jó eredményeket értünk el ott is."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!