Cavani izgatott a szenvedélyes szurkolók jelenléte miatt

Edinson Cavani eddig egy alkalommal léphetett pályára a Manchester Unitedben szurkolók előtt és ezen az egy mérkőzésen világklasszis gólt szerzett. A csatár érthetően izgatott, mivel az Európa-liga fináléjában is lehetnek szurkolók a gdanski stadionban.


Pontosan 10000 szurkoló térhetett vissza a Manchester United Fulham elleni bajnokiján az Old Trafford lelátóira, az uruguayi csatár pedig egy fantasztikus góllal kedveskedett nekik.

 

Cavani már az első szezonjában hatalmas kedvenc lett a szurkolók körében, ami nem akármilyen teljesítmény, ha figyelembe vesszük azt, hogy 38 mérkőzéséből 37-et zárt ajtók mögött játszott.

 

Nem okozna az sem meglepetést, ha Cavani a United kezdőjében lenne a szerdai Európa-liga döntőben és ez az alkalom újabb lehetőséget kínál arra, hogy ismét közönség előtt tündököljön, hiszen a Vörös Ördögök szurkolóinak egy kisebb része ott lesz Gdanskban a csapattal.

 

"Mindig is azt mondtam, hogy a futball azokról az emberekről szól, akik szenvedélyesen átélik és megvalósítják azt a légkört, ami a stadionokban uralkodik" - magyarázta Cavani az UEFA-nak adott interjújában.

 

"Ez a színtiszta szenvedély végigkíséri a játékosokat az egész mérkőzésen és szoros kapcsolatot alakít ki köztük és a szurkolók között. Nagyon kemények voltak a szurkolók nélküli hónapok. Elveszett a futball lényege, de azt gondolom, hogy sokat segít az, hogy ismét velünk lehetnek a stadionokban. Egy olyan csapatnál, mint a Manchester United meg pláne sokat számít a jelenlétük, hiszen rendkívül tüzes és szenvedélyes szurkolói vannak a klubnak. Szerintem nagyszerű szerda esténk lesz. Bízom benne, hogy szépen lassan minden visszatér a rendes kerékvágásba."

 

 

A szerdai fináléban Cavani korábbi PSG-s menedzserének, Unai Emery-nek a csapata ellen léphet pályára. Az uruguayi támadó pedig elmondta, hogy nagyon tiszteli a Villarreal főnökét.

 

"Attól a pillanattól kezdve, hogy Unai Párizsba érkezett megmutatta szenvedélyét a foci iránt. Nagyon tetszett a munkamorálja és módszere. Ő egy olyan edző, aki rengeteg munkát fektetett ebbe a mérkőzésbe és alaposan fel fog készülni ellenünk. Biztos, hogy már alaposan kielemezte a csapatot."

 

"Saját tapasztalatból tudom, hogy az apró kis részletek határozzák meg az ilyen döntőket. Ahhoz, hogy nyerj nagyon kell koncentrálnod minden egyes pillanatban. Mondhatjuk, hogy tökéletes mérkőzést kell játszanod és tudom, hogy Unai erre készül a csapatával. Ennek köszönhetően tudott trófeákat nyerni, bárhol is dolgozott."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Villarreal - Manchester United

Európa-liga, döntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!