Shaw: A két legfontosabb dolog

Luke Shaw szerint a Manchester United játékosainak megfelelő az önbizalma és tettrekészsége a Villarreal elleni Európa-liga döntő előtt. A szélső védő pedig ragaszkodik ahhoz az elméletéhez, hogy a csapatnak előre kell lépnie.


A 23-as számú játékosunk rendkívül szerencsétlen volt a múltban, mivel a klub két korább döntőjét, 2016-ban az FA-kupában, majd 2017-ben az Európa-ligában sérülés miatt ki kellett hagynia, ráadásul az előző szezonban a Sevilla elleni elődöntőről is lemaradt.

 

Shaw karriere eddigi legjobb szezonjának örvend, aminek eredménye többek között az is, hogy visszahívták az angol válogatottba és ott van Gareth Southgate Eb-re készülő keretében is. Luke úgy gondolja, hogy csapattársaival felkészültek az előttük álló feladatra és készek megvívni a gdanski finálét.

 

"A múltban elég szerencsétlen voltam, mert minden döntőről lemaradtam. Személy szerint azt gondolom, hogy ebben a szezonban sokkal nagyobb a hit és az önbizalom is bennem és a csapatban is. A következő lépés pedig az, hogy szerda este kimegyünk a pályára és megmutatjuk, hogy mennyit fejlődtünk és, hogy jó irányba haladunk. Meggyőződésünk, hogy a megfelelő lépésekkel haladunk a jó úton, ez pedig egy újabb lépés lesz a helyes irányba."

 

 

"A győzelem nagyon sokat jelentene. Mindenki, aki a Manchester Unitedbe érkezik trófeákat akar nyerni és mi néhányat elszalasztottunk a múltban és tudom nagyon jól, hogy emiatt nagyon csalódottak voltak a srácok. Tehát hatalmas a vágy arra, hogy pályára lépjünk, hogy élvezzük, amit csinálunk és, hogy mindent megtegyünk a pályán a győzelemért."

 

"Ha körülnézek, mindenki nagyon nyugodtnak tűnik és élvezi a helyzetet, hogy itt lehet a döntőben. Alig várjuk a srácokkal, hogy a pályán legyünk. Nincs okunk a félelemre. Okkal vagyunk itt és úgy gondolom, hogy megérdemelten vehetünk részt a döntőben. Az a feladatunk, hogy szerda este kimenjünk a gyepre és elérjük azt, amiért itt vagyunk. A Wolves elleni győzelmet követően leültünk és tanulmányoztuk a Villarrealt, azonban az elsődleges feladat az, hogy magunkra koncentráljunk. Minden játékosnak az az egyértelmű vágya, hogy megszerezze a trófeát, amivel elmondhatnánk, hogy szépen fejeztük be a szezont."

 

Megközelítőleg 2000 United szurkoló lesz jelen a gdanski stadionban, hogy buzdítsa a csapatot. A United játékosai a múlt héten már megtapasztalhatták, milyen ismét közönség előtt játszani. Shaw pedig ragaszkodik ahhoz, hogy a szurkolók jelenléte további inspirációt jelent a csapat számára.

 

"Jó lesz újra találkozni a szurkolókkal egy ilyen nagy döntőben. Ezt megelőzően azt mondtam a menedzsernek, hogy nagyszerű lenne, ha telt ház előtt léphetnénk pályára, de így is belekóstolhattunk egy kicsit az Old Trafford igazi hangulatába."

 

"Igaz, csak 10000 szurkoló volt jelen, de a hangulat így is fantasztikus volt. Libabőrös lettem tőle. Nagyon jó érzés, hogy visszatérhettek. Szerda este is szurkolók előtt játszhatunk, igaz nem lesznek annyian, mint Manchesterben, de nagyon szeretnénk boldoggá tenni őket. Remélhetőleg olyan éjszaka lesz számukra, amire sokáig emlékezni fognak."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Villarreal - Manchester United

Európa-liga, döntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!