Ole utolsó szavai a döntő előtt

Ole Gunnar Solskjaer elismeri, hogy arról álmodozik, hogy a szerda esti fináléban dicsőségre vezeti a Manchester United csapatát. A norvég menedzser ugyanakkor elmondta, hogy rendkívül fontos, hogy se a stáb, se a játékosok gondolatai ne kanyarodjanak el attól, hogy elvégezzék a Villarreal elleni munkát.


Solskjaer 22 évvel korábban részese volt egy fantasztikus európai kupa döntőjének a Camp Nouban a Bayern München ellen. Nem túlzás azt állítani, hogy a mérkőzés hőse volt a norvég.

 

Ole most arra készül, hogy első döntőjét megvívja a United csapatával és, ahogy a klubmédia riporterének, Stewart Gardnernek elmondta, az a szándéka, hogy a Vörös Ördögök szurkolóinak különleges legyen a szerdai éjszaka.

 

Ole, most, hogy itt vagytok a srácokkal, hogy érzitek magatokat? Izgultok?

"Jól érzem magam, nem vagyunk idegesek. Természetesen mindenki izgatott és alig várjuk a mérkőzést. Ez egy fantasztikus stadion nagyon szép környezetben és a jó játékhoz szükséges környezettel."

 

Hosszú szezon van a hátatok mögött, mennyire fontos, hogy trófeával térjetek haza? Ez most egy kézzel fogható jutalom lenne, ami megkoronázhatja az elmúlt hónapok munkáját.

"Nos, a döntő már maga a kemény munka jutalma, amit az elmúlt két évben végeztünk. Összekovácsolódott a csapat és kiváló a fiúk mentalitása, ezért reméljük, hogy szerda este remek produkciót tudunk bemutatni, mert ez a legfontosabb. A szokásos módon felkészültünk, ezért remélem, hogy az eredmény is jönni fog."

 

 

A dátum úgy tűnik jó előjel számodra, ha a játékos pályafutásodat nézzük a Manchester Unitedben. Milyen érzés lenne, hogy most pedig menedzserként nyernél trófeát?

"A válaszom azt gondolom magától értetődő, erről álmodok. Most azonban nem az álmodozásnak van itt az ideje, hanem annak, hogy elvégezzük az utolsó feladatunkat és ne hagyjuk, hogy a figyelmünk máshová kalandozzon. Fel kell készülnünk, ahogy mindig is tesszük. Én nem csupán a United menedzsere, de a rajongója is vagyok és nagyon várom a mérkőzést és néha álmodozni is kell. Olykor nehéz elhessegetni a gondolatokat és a munkára koncentrálni."

 

Erős és tapasztalt csapattal állunk szemben a fináléban.

"Igen, hiszen a menedzserük már háromszor is megnyerte korábban az Európa-ligát és a játékosok is tapasztaltak a védelemben, a középpályán és a támadósorban is. Tudjuk azt, hogy jól kell ellenük játszanunk, de felkészültünk és készen állunk arra, hogy megnyerjük a meccset. Minden mérkőzésen úgy állunk ki, hogy meg akarjuk azt nyerni és tudjuk, hogy ez akkor fog sikerülni, ha egy jó Manchester Unitedet láthatnak majd a szurkolók a pályán."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Villarreal - Manchester United

Európa-liga, döntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!