Miért nem Dean védte a kaput a büntetőknél

David de Gea szörnyű büntető hárítási rekordja folytatódott a Manchester United Európa-liga döntőjében a Villarreal ellen.


Ole Gunnar Solskjaer felfedte, hogy fontolgatta a David de Gea és Dean Henderson közti cserét a Manchester United és a Villarreal közti büntetőpárbajra, mely végül spanyol győzelmet hozott.

 

De Geának borzalmas büntetőhárítási rekordja van és jelenleg már 40 olyat tartanak számon zsinórban, amiből egyet sem tudott megfogni a spanyol kapus, miután a Villarreal 11-10-re nyerte szerda éjszaka az idegek párharcát az Európa-liga döntőjében. Ebbe a mutatóba beletartoznak a United és a spanyol válogatott mérkőzések büntetői is.

 

A spanyol hálóőr nem védett ki tizenegyest a United kötelékében a 2016-os FA-kupa negyeddöntő óta. Akkor az Everton csatárának, Romelu Lukakunak büntetőjét fogta meg, míg Henderson 11 méterről mattolta Gabriel Jesust, a Manchester City csatárát még a Sheffield United csapatában az előző kölcsönben töltött szezonjában. Henderson 2019-ben az U21-es válogatott csapatban és 2018-ban a League One play-off döntőben is fogott ki büntetőket.

 

Emlékezhetünk Louis van Gaalra, aki a holland válogatott Jasper Cillessent lecserélte és Tim Krul védte helyette a 2014-es világbajnokságon a büntetőket Costa Rica ellen és a hollandok 4-2-re nyerték a büntetőpárbajt, miután Krul két tizenegyest is hárított.

 

Akárhogy is, Solskjaer Alex Tellest és Juan Matát küldte be utolsó cserékként a büntetőpárbaj előtt.

 

"Megfontolsz minden eshetőséget, ez természetes" - nyilatkozta Solskjaer. "Megfordult a fejemben a büntetőpárbajra készülés alatt a csere, de bíztunk Davidben és úgy gondoltuk, hogy felkészültünk."

 

 

"Büntetőknél bármi megtörténhet. Kitartottam amellett a kapus mellett, aki végigjátszotta a meccset."

 

"Azt kell, hogy mondjam, ez a büntetőpárbaj magas minőséget képviselt, de a rendelkezésünkre álló 120 percben nem tettünk meg mindent, hogy több gólt lőhessünk, és ez igen frusztráló."

 

"Nyomás volt rajtunk, voltak olyan pillanatok, amikor azt éreztük, hogy csak egy kicsi kellene még és szerezhetünk egy gólt. Végül nem így lett."

 

Bruno Fernandes volt a United kapitánya a sérült Harry Maguire távollétében, a portugál pedig elmondta, hogy büntetőpárbaj során amely csapat másodjára rúg, az nagyobb eséllyel kap ki, mint aki elsőnek lép oda a labda mögé.

 

"Nem kérdeztem Brunót, hogy ki nyerte az érmedobást" - tette hozzá Solskjaer. "Hagytam őket, hogy tegyenek belátásuk szerint, voltak magabiztos büntetőink, változtatásokat is hajtottunk végre, hogy megfogjuk őket, és védjük a lövéseiket."

 

"Sajnos nem tudtuk kivédeni egy tizenegyesüket sem."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!