Május hónap legjobbja jelöltek

Májusban három Manchester United játékos esélyes a hónap labdarúgója díjra, Edison Cavani, az áprilisi legjobb újra a listán.


Az uruguayi játékos, aki az elmúlt hónap legjobbja volt, ismételten a legjobbak között kap szerepet leginkább varázslatos góljának köszönhetően, a szezon utolsó szavazásán.

 

A másik jelölt is gólokkal zárta a hónapot, Mason Greenwood, a 2020/21-es szezon utolsó szavazásán ismét részt vesz, ahogy Scott McTominay is, aki erős hajrát tudhat maga mögött, teljesítménye ugyanis elismerésre méltó volt az idény utolsó hónapjában.

 

A Vörös Ördögök azzal kezdték a májust, hogy bejutottak az Európa-liga döntőjébe, csalódást keltő vereséggel ugyan a második mérkőzésen a Roma ellen, de 8-5-ös összesítéssel így is döntőt ért a teljesítményük.

 

Utána otthon kellett helytállnia Ole Gunnar Solskjaer legényeinek egy igen komoly menetrend alatt, miután öt nap alatt három találkozón vettek részt a Premier League-ben. Egy Aston Villa elleni idegenbeli győzelmet követően a Leicester City és a Liverpool is megverte azonban a csapatot az Old Traffordon.

 

10 ezer szurkoló előtt aztán 1-1-es döntetlent ért el a csapat a Fulham ellen a következő alkalommal, hogy aztán fiataljaink a Wolves ellen diadalmaskodjanak a Premier League utolsó fordulójában 2-1-re.

 

A szezon pedig az Európa-liga döntőben való vereséggel ért véget, miután a spanyol Villarrealtól kapott ki a United büntetőket követően.

 

EDINSON CAVANI

 

7-es számú játékosunk úgy kezdte ezt a hónapot, ahogy az utóbbit abbahagyta. A Roma elleni visszavágón is remekelt a Stadio Olimpicóban, segítségével pedig biztosította a csapat a továbbjutást az Európa-liga döntőjébe. Visszatérve a Premier League-be a kispadról figyelte az első félidőt, ahol az Aston Villa szerzett vezetést a Villa Parkban. Csereként állt be végül a második félidőben és góljával hozzájárult a 3-1-es végeredmény beállításához. A Liverpool ellen gólpasszal segítette Marcus Rashfordot góljához, a következő találata azonban igen emlékezetesre sikerült a Fulham elleni 1-1-es mérkőzés során, ahol 10 ezer szurkoló előtt emelte be a kapus felett a labdát. Végül ő egyenlített az Európa-liga döntőjében is a Villarreal ellen, beállítva a végeredményt.

 

Mérkőzések: 6
Gólok: 5
Kulcs statisztika: Cavani a harmadik olyan játékos, aki 33 éves kor felett 10+ gólt ért el egy Premier League idény alatt, ilyet korábban Teddy Sheringham a 2000-01-es szezonban és Zlatan Ibrahimovic a 2016-17-es idényben ért el.

 

 

MASON GREENWOOD

 

A 19 éves támadó élvezte az erős hajrát a szezon végén, éretten és elkötelezetten tette a dolgát. Az akadémián nevelkedett támadó az Aston Villa ellen jó teljesítményt nyújtott, mielőtt lecserélték és Edinson Cavani állt be a helyére, két nappal később pedig a Leicester City elleni mérkőzés legjobbjának választották. Jobb oldalt és elöl ugyancsak képes játszani, ennek köszönhetően 52-szer lépett pályára a szezonban - minden tinédzser között a legtöbbet foglalkoztatott játékos volt az Európa-ligában a 2020-21-es idényben.

 

Mérkőzések 6
Gólok: 2
Kulcs statisztika: Greenwood lett a legfiatalabb angol nemzetiségű, és a harmadik legfiatalabb játékos, aki elérte a 100. mérkőzését a Vörös Ördögöknél, amikor kezdőként lépett pályára az Európa-liga elődöntőben a Roma elleni második találkozón.

 

 

SCOTT MCTOMINAY

 

McTominay okkal húzhatja ki magát ebben a hónapban teljesítménye nyomán, hiszen behívták a skót válogatott keretébe és ezzel karriere első tornáján fog szerepelni az Európa-bajnokságon. Energiájával, szívósságával és mentalitásával sokat segített a mérkőzéseken attól függetlenül, hogy sérüléssel bajlódott a hónapban, szezonjában viszont közel 50 mérkőzésen lépett pályára minden kiírást figyelembe véve. A Villarreal elleni mérkőzésen nyújtott teljesítménye alapján kétségtelen a meccs legjobbja volt.

 

Mérkőzések: 4
Gólok: 0
Kulcs statisztika: McTominay hét gólt szerzett minden kiírást figyelembe véve a szezonban, ugyanezt a teljesítményt korábban 84 mérkőzésen érte el.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!