Cavani nyerte a PL hónap gólja díját

A Manchester United csatára, Edinson Cavani a Fulham ellen szerzett gyönyörű találatával elnyerte a május hónap Premier League gólja díját.


Az uruguayi támadó átvette díját a góljáért, ami őszintén szólva is parádésra sikerült, ahogy 40 méterről átemelte a labdát korábbi PSG-s csapattársa, Alphonse Areola feje felett egy olyan mérkőzésen az Old Traffordon, ahol hosszú idő után végre lehettek nézők is.

 

A 10 ezer néző láthatta David de Gea hosszú indítását, amibe egy leheletnyit belesarkalt Bruno Fernandes, ezzel megjátszva a mögötte futó Cavanit. A 34 éves játékos kilométerekről emelte át a francia kapust, ezzel előteremtve a szezon talán legszebb találatát.

 

A hónap gólját a szurkolók szavazzák meg, és az egyértelmű, hogy az El Matadort sok futballszerelmes követi figyelemmel világszerte, ugyanis több esélyest győzött le a díjért. Az ex-Vörös Ördögöt, jelenleg a Brighton & Hove Albion csatárát, Danny Welbecket is megelőzte, aki a Leeds United ellen szerzett egy gyönyörű találatot vagy Ferran Torres akrobatikus találatát a Manchester Citynél a Newcastle ellen, illetve Luke Thomas találata a Leicester City játékosaként az Álmok Színházában.

 

Bertrand Traoré gólja az Aston Villa játékosaként a United ellen, Phil Foden találata a City vereségével végződő Brighton elleni meccsen, Nicolas Pepe, az Arsenal szélsőjének gólja, a kieső West Bromwich Albion ellen és Stephen Bergwijn nyitótalálata a 2-1-es Tottenham vereség alkalmával a Villa ellen szintén listán szerepelt.

 

 

Ez volt az 5. alkalom, hogy United játékos nyerte el a hónap Premier League találatának díját, amit a 2016/17-es szezon óta osztanak.

 

Henrikh Mkhitaryan volt az első nyertes a hihetetlen skorpiógóljával a Sunderland ellen 2016 decemberében, utána Antonio Valencia nyerte el 2017 szeptemberében az Everton elleni találatával. Bruno Fernandes két alkalommal volt díjazott, először egy Brighton ellen vezetett kontratámadásból szerzett góllal nyert 2020 júniusában, aztán egy igen gyönyörű találattal az Everton ellen idén februárban - így most már Cavani is belépett 2021 májusában a névsorba.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!