Beharangozó: Manchester United - Brentford

Első mérkőzésükre készülnek hazai pályán a Vörös Ördögök a felkészülési időszakban, a vendég pedig a Premier League újonca, a Brentford lesz.


Ole Gunnar Solskjaer csapata szerda este a Brentford csapatát fogadja az Old Traffordon egy felkészülési találkozó keretein belül. A United eddigi mérlege a felkészülési szezonban 1 győzelem és 1 vereség, mindkettő idegenben.

 

A Méhek becenévre hallgató vendégek 74 évet követően jutottak fel újra az angol élvonalba az előző szezon végén, miután a Championship rájátszásának fináléjában 2-0-ra legyőzték a Swansea csapatát. A Brentford legsikeresebbnek mondható időszaka egyébként az 1930-as években volt, ekkor ugyanis 6 egymást követő szezonban is az első osztályban szerepeltek, majd kiestek és javarészt a harmad- és negyedosztályban szerepeltek egészen 2014-ig, amikor feljutottak a másodosztályba. A közelgő szezon során azonban biztos, hogy legalább két alkalommal összemérik majd tudásukat a Vörös Ördögökkel bajnoki mérkőzéseken.

 

Solskjaer csapata hétfőn újabb visszatérő játékosokkal egészült ki, akik a szerdai mérkőzésen még valószínűleg nem fognak szerepet kapni, vagy csak nagyon minimálisat amolyan bemelegítés gyanánt. Akikről eddig tudunk az Diogo Dalot, Donny van de Beek, Dean Henderson és Bruno Fernandes.

 

A két csapat legutóbbi egymás elleni találkozójára az 1946/47-es szezon során került sor kétszer is, amikor a Brentford az Old Traffordon kikapott 4-1-re, majd hazai pályán egy 0-0-s döntetlent tudott elérni a Uniteddel szemben. Ezen a két mérkőzésen kívül még összesen 8 alkalommal ütköztek meg a felek és a mérleg meglepően kiegyensúlyozott, hiszen a Méhek és a Vörös Ördögök egymás elleni 10 meccsükből a felek egyaránt 4-4 találkozót tudtak megnyerni, ami mellett még 2 döntetlen szerepel. A mérkőzéseket pedig 1933-1947 között játszották.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

10 mérkőzés - 4 United győzelem, 2 döntetlen, 4 Brentford siker - gólarány 19-19

 

 

A csapatok legutóbbi 5 mérkőzésének eredménye:

 

United: D, GY, D/V, GY, V

 

Brentford: GY, GY, GY, GY, GY

 

 

A csapatok legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzésének eredménye ebben a felállásban:

 

United - Brentford: 4-1 (1946.12.07.)

United - Brentford: 3-0 (1939.04.22.)

United - Brentford: 1-3 (1936.08.01.)

United - Brentford: 0-0 (1934.08.01.)

United - Brentford: 1-3 (1933.08.01.)

 

 

Felkészülési mérkőzés

Manchester United - Brentford

Old Trafford, 2021.07.28. 21:00

 

 

A United lehetséges kezdőcsapata:

 

Heaton - Wan-Bissaka - Mengi - Tuanzebe - Williams - Matic - Pereira - Lingard - Mata - James - Greenwood

 

 

A mérkőzést az MUTV élőben közvetíti.

 

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!