Ligakupa: Megtartották a lányok sorsolását

Megtörtént a sorsolás a hölgyeknek rendezett Ligakupában. A 2021/2022-es Continental Tyres Legue Cup első fordulóját október 13-14-én rendezik.


A kupaszereplőket regionális szinten északi és déli főcsoportokba sorolták. A Vörös Ördögök női alakulata a Leicester City, a Durham és az Everton csapatával méri össze tudását a „B” jelzésű csoportban. A United immár negyedik alkalommal vehet részt a küzdelmekben.

 

Marc Skinner, akit nemrég neveztek ki a csapat vezetőedzőjének, remélhetőleg már nem éri be a csoportküzdelmekkel és a folyamatos fejlődés mellett sikerül messzebb jutni a kupaszereplés során. Az előző szezonban a Manchester City, az Everton és a Liverpool lányai mögött a negyedik helyen végzett a csapat, sajnos nem tudták kiharcolni a továbbjutást a play-off körbe.

 

A gárda a 2018/19-es és a 2019/20-as évadban egészen az elődöntőig menetelt, de előbb az Arsenal, majd a Chelsea elleni mérkőzés jelentette a végállomást. Skinner lehetőségeit az idei év átigazolásai is segíthetik, hiszen a múlt hét folyamán sikerült leigazolni Hannah Blundellt, Aoife Mannion és Martha Thomast is. A skót válogatott Thomas, korábbi csapatával, a West Ham Uniteddel már megjárta az elődöntőket, új társaival pedig sikerülhet akár a döntőig is eljutni.

 

 

A címvédő Chelsea csapata minden bizonnyal azon lesz, hogy ismét behúzzák a kupát, hiszen idén sorozatban másodjára hódították el a győztesnek járó serleget, amihez a Bristol City csapatát 6-0-ra verték meg a legutóbbi kiírás fináléjában. A Kékek ráadásul a Női Szuperliga 2020/21-es bajnokainak is mondhatják magukat, Emma Hayes vezetőedző pedig nem titkolja, a céljuk az ismétlés.

 

A Női Szuperliga és a Championship összes csapata megméretteti magát a kupaküzdelmek során, melynek döntőjét 2022 márciusában rendezik majd. Az előző szezonhoz képest talán az a legfontosabb változás, hogy azok a csapatok, akik az UEFA Bajnokok Ligájának főtábláján érdekeltek, automatikusan bejutnak a negyeddöntőbe.  Ez jelen pillanatban csak a Chelsea csapatát érinti, de a városi rivális Manchester City és az Arsenal is érdekelt a selejtezők során. Ha és amennyiben a City és az Ágyúsok is kvalifikálják magukat a BL-be, csatlakoznak a nyugat-londoniakhoz a Ligakupa legjobb nyolc csapata között.

 

A Continental Tyres Ligakupa 2021/22-es kiírásának csoportjai:

Északi főcsoport:

A csoport:
Liverpool
Sheffield United
Aston Villa
Blackburn Rovers
Sunderland

B csoport:
Leicester City
Durham
Manchester United
Everton

 

Déli főcsoport:

C csoport:
Charlton Athletic
Tottenham Hotspur
Coventry United
Watford

D csoport:
Lewes
Crystal Palace
Bristol City
Reading

E csoport:
London City Lionesses
Birmingham City
Brighton & Hove Albion
West Ham United


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!