Lehet, hogy már nem Ole a legkedveltebb norvég

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer vitán felül Norvégia egyik legkedveltebb embere Erling Haaland és Magnus Carlsen mellett, azonban a főnöknek lehet át kell engednie ezt a címet Karsten Warholm-nak, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott az olimpián.


A 25 éves atléta elképesztő időt futott a férfi 400 méteres gátfutáson csütörtökön, megdöntve korábbi világcsúcsát, ezzel aranyérmet szerezve országának a 2020-as tokiói Olimpián.

 

Warholm 45.94 másodperc alatt teljesítette a távot, majd hét ezredmásodperccel megjavítva előző csúcsát, teljesítményével pedig sokkolta a sportvilágot. 

 

A norvég sportoló nem mindennapi eredményét tetézte, hogy a második helyezett amerikai Rai Benjamin szintén megdöntötte a tavalyi világrekordot, azonban ez nem volt elegendő a győzelemhez. 

 

A nagy népszerűségnek örvendő és rendkívül magabiztos Warholm világhírnevet szerzett hihetetlen rekordjával, ami Usain Bolt 100 méteres 9.58 másodperces idejével összehasonlítva is igen dicséretes. 

 

Mialatt Ole interjút adott a MUTV-nek csütörtökön az utolsó felkészülési mérkőzésükről az Everton ellen, a stáb kicsit viccelődött a menedzserrel, hogy milyen érzés, hogy mostmár nem ő a legkedveltebb ember Norvégiában. 

 

 

"Micsoda teljesítmény" - mondta lelkesen Solskjaer a csapat skóciai edzőtáborában. "Azt hiszem mindenki büszke most Norvégiában. Ő most a mi nagykövetünk."

 

"Ő egy teljesen más szint, de így is önmaga maradt. Ő és az edzője Leif [Olav Alnes] pontokat szereztek Norvégiának és megmutatták mit kell tenned, ha elakarsz érni valamit. Gratulálok Karstennek."

 

A Unitednek igen masszív szurkolótábora van Norvégiában, valójában egész Skandináviában és  lehet, hogy Warholm is Manchester United szurkolónak tartja magát, de ez az információ jelenleg tisztázatlan. 

 

Akárhogy is, a bajnok gátfutó korábban arról beszélt, hogy szeret Legózni és korábban megépítette tégláról téglára az Old Trafford kicsinyített mását, így egyértelműen gyengéd érzelmeket táplál a United iránt.

 

Gratulálunk Karstennek. Mindig is szívesen látott vendége lesz az Álmok Színházának. 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!