Solskjaer: Idén nincs akadály a United előtt

Május 26-nak keserédes jelentése van Ole Gunnar Solskjaer számára. Játékoskarrierének meghatározó pillanata mellett eddigi edzői karriere legmeghatározóbb eseménye is osztozik ezen a dátumon, azonban a kettő közötti különbség nem is lehetne élesebb.


Bár már 22 év telt el azóta a bizonyos Triplázást jelentő drámai Nou Campban szerzett győztesgól óta, de az emléke ugyanolyan élénken él, mint 1999-ben. Mindazonáltal a 2021. május 26-án történteket is nagyon nehéz elfeledni. 

 

Azt követően, hogy mérföldkőhöz érve irányításával először jutott el egy kupasorozat finaléjába a United, Solskjaer legénysége az utolsó, kulcsfontosságú lépésnél hatalmasatt botlott és egy igencsak hosszúra nyúlt tizenegyespárbaj keretében elveszítették a Villarreal elleni Európa-liga döntőt. Az utolsó büntető kihagyása kapcsán David de Gea neve fog fennmaradni, de a United nem ott vétette el a sikerhez vezető úton az utolsó ütés bevitelének lehetőségét.

 

Egyértelmű, hogy a vereség mikéntje azóta is kísérti Solskjaert és amíg nem tudja megszerezni első trófeáját az Old Trafford kispadján ülve, addig ez így is marad. De egyben ez a hatalmas frusztráció az, amely Solskjaer szerint döntő jelentőségű lehet azt illetően, hogy ebben a szezonban a United át tudja lépni azt a bizonyos győzelmet jelentő vonalat.

 

"Csalódást keltő volt" - kezdte Solskjaer a Sky Sports News-nak adott interjút.

 

"Az egy olyan mérkőzés volt, amelyet meg kellett volna nyernünk; egyetlen kaput eltaláló lövésük volt, szóval nem arról beszélhetünk, hogy beszorítottak minket. De ez nem számít, mert az eredmény az volt, ami."

 

"Borzasztó érzés volt másnap felkelni, amit az ember nem akar újra átélni, mert nem akar nagy mérkőzéseket vagy finálékat elveszíteni. Velem megtörtént, éppen ezért most még eltökéltebb vagyok, hogy legközelebb ne forduljon elő ilyen."

 

"Néha az ilyen döntőben elszenvedett vereségek arra sarkallnak, hogy extra motivációval térj vissza, mert még emlékszel az érzésre és nem akarod, hogy újra megtörténjen. Néha, amikor győzöl, hajlamos vagy ülni a babérjaidon és azt hinni, hogy minden rendben, nagyszerű játékosok vagyunk." 

 

"Mi tudjuk, hogy jó csapat vagyunk, de tudjuk, hogy még egy kicsit előrébb kell tartanunk ahhoz, hogy odáig tudjunk elérni, ahova szeretnénk és trófeákat nyerjünk."

 

 

A United trófeaínsége már ötödik szezonjába lépett, amely elképzelhetetlen lett volna abban az időben, amikor Solskjaer játékosként az ellenfelek védelmeinek terrorizálásáért és a gólszerzésért volt felelős.

 

Egyre erősebbé vált az arról szóló diskurzus, hogy milyen potenciál van a csapatban és mennyire képes fejlődni ahhoz, hogy harcban lehessenek a legnagyobb címek megszerzéséért. Solskjaer ezzel nem csak tisztában van, de magabiztos is azt illetően, hogy csapata egyre inkább arra a képre fog formálódni, amelyet ő egy győztes alakulatról őriz.

 

Nemrég 2024 júniusig meghosszabbított szerződése mellett a Vörös Ördögök szerződtették Jadon Sanchot és Tom Heatont, míg Raphael Varane átigazolásának véglegesítése már csak percek kérdése. Mivel a Solskjaer kezei alatt pallérozódó játékosok tehetsége vitathatatlan, úgy tűnik, hogy a siker csak és kizárólag a megvalósításon múlik.

 

"Izgatott vagyok a játékoskeret kapcsán" - tette hozzá.

 

"Nem hiszem, hogy bármilyen akadály lenne ezek előtt a fiúk előtt. Minden arról szól csak, hogy miként vagyunk képesek szerepelni mostantól a szezon végéig."

 

"Minden azon múlik, hogy mennyi önfeláldozás, fegyelem, bajtársiasság, kiegyensúlyozottság, kemény munka, vér és verejték fog minket jellemezni - klisének hangozhat, de a minőség ezen múlik."

 

"Ha a legjobb akarsz lenni, akkor úgy is kell élned, mint a legjobbak, ennek meg kell mutatkoznia a munkádban és három naponta a teljesítményedben is. Kemény lesz, de egyértelműen lehetséges."

 

"Én látok előre lépést; fejlődést az edzői stábban, a játékoskeretben, a klubnál és azt illetően, hogy miként intézzük a dolgainkat, de még semmit sem nyertünk."

 

"Pedig ezért vagyunk itt a Manchester Unitednél. Hozzászoktam ahhoz, hogy győzünk. Amikor játékosként voltam itt, egyszer végeztünk csak a harmadik helyen, azt leszámítva minden évben elsők vagy másodikak voltunk."

 

"Tudjuk, hogy a világ legintenzívebb és legnagyobb versenyt jelentő bajnokságban szereplünk és a játékunk legjavát kell nyújtanunk mind a 38 fordulóban ahhoz, hogy esélyünk legyen megnyerni a Premier League-et."

 

 

A Manchester Unitednek tökéletes lehetősége adódott stílusosan kezdeni az új idényt, ugyanis a bajnokság nyitó fordulóban újra szurkolók előtt, az Old Traffordon fogadhatják majd a rivális Leeds Unitedet.

 

A szurkolók hiányát az egész országban megérkezték a klubcsapatok, ez alól pedig az Álmok Színháza se volt kivétel. A United a teljes 2020/21-es szezont veretlenül játszott végig idegenben, 19 hazai Premier League összecsapásából azonban hatot elveszített, négyszer pedig csak döntetlenre voltak képesek.

 

Miután a koronavírus világjárvány óta először üzemelhet majd teljes kapacitással az Old Trafford, a United pedig az első hét fordulóban egyetlen olyan csapattal se találkozik majd, amely a legjobb ötben végzett az előző idényben, így Solskjaer legénységének lehetősége van egy erős bajnoki kezdést produkálni.

 

"A szezon kezdete nagyon fontos" - folytatta a norvég menedzser.

 

"Nagyon gyengén szerepeltünk az előző idény elején hazai környezetben, míg idegenben veretlenek voltunk mindvégig."

 

"Végre visszatérhetnek a szurkolóink, ami hihetetlenül sokat fog jelenteni majd a játékosainknak, erőt fog adni számunkra. Az első becsúszás, lövés energiával fogja elárasztani a játékosokat és a szurkolókat egyaránt."

 

"Tavaly az egész szezont veretlenül játszottuk végig idegenben, szóval abban reménykedünk, hogy ezúttal hazai környezetben is ugyanolyan kiegyensúlyozottak tudunk lenni, mint amilyenek távol az otthonunktól voltunk."

 

"Mindegyik csapat számára rendelkezésre áll a lehetőség, hogy jól kezdje a szezonját, mi pedig így is akarunk tenni. Jelen pillanatban csak a Leeds elleni meccsre koncentrálok, a felkészülési szezont megfelelően teljesítettük, az alapok rendesek le lettek fektetve."

 

"A Leeds elleni összecsapások egyediek. Szerintem mindenki tudja, hogy ha egy Marcelo Bielsa irányítása alatt álló csapattal játszik, akkor az különleges lesz és mindent megfelelően kell tenni ahhoz, hogy esély legyen egy jó eredmény elérésére."

 

"Mi már nagyon várjuk, fizikálisan és mentálisan is egy nehéz napra készülünk. A lefújtást követően majd meglátjuk, hogy sikerült-e annál jobban indítanunk a szezont, mint tavaly."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!