Telles: Brazília felkészített

A Manchester United védője, Alex Telles elmesélte, hogy a hazájában kapott nevelés és nehézségek hogyan segítettek neki profi labdarúgóvá és férfivá válni.


A 28 éves játékos a My Story sorozat legújabb alanya volt, a beszélgetés során pedig jobban megismerhetjük, hogy kicsoda is ő valójában. Telles többek között mesélt arról, hogy fiatal korában hogyan éltek és, hogy a családjának milyen szerepe volt abban, hogy végül a csúcsra tudott jutni a futballban.

 

"Kicsi korom óta mindig a futball volt a legfontosabb az életemben. Mindannyiunknak vannak álmai és én arról álmodoztam, hogy nagy bajnokságok nagy klubjaiban játszhatok" - mondta Telles.

 

"Apámtól és az egész családtól különleges támogatást kaptam és ők még ma is mellettem állnak, közel vannak hozzám. Olyan ember vagyok, aki soha nem lesz elégedett magával, mindig többet akarok elérni, több kihívást szeretnék vállalni és ez növeli a motivációmat is a futballban."

 

"Úgy gondolom, hogy azt, hogy ma a Manchester United játékosa vagyok az áldozatoknak, erőfeszítéseknek és a játékom minőségének köszönhetem. Biztos vagyok benne, hogy nagyon boldog leszek itt és, hogy képes leszek megmutatni, mit is érek valójában."

 

Alex most egy olyan álmot él meg a valóságban, ami korábban édesapjának is majdnem sikerült megvalósítania. Jose Telles fiatalként ugyanis a Juve játékosa volt, de élete végül más irányba sodorta. Annak ellenére, hogy Jose sorsa másként alakult, az édesapa elkötelezettségét és munkamorálját át tudta adni fiának.

 

 

"Apám sokat focizott, bár sajnos soha nem lett profi játékos, de közel volt hozzá, hogy ifjúsági csapaton keresztül a tűz közelébe kerüljön. Sorsától függetlenül mindig hitt bennem. Egyébként a mai napig nagyon sportos ember, hiszen 62 éves kora ellenére napi szinten több mérföldet fut. Ő egy igazi példakép számomra, aki rengeteg erőt adott nekem, hogy eljussak oda, ahol ma tartok. A sport szeretete mindenképp apámtól ered."

 

Függetlenül attól, hogy Telles jó alapokkal rendelkezett 18 évesen komolyan fontolóra vette, hogy felhagy a játékkal, miután súlyos sérülést szenvedett a Juventude csapatában. A tervek szerint akkor a fiatal játékos a Fluminense csapatához igazolt volna, ám ez nem valósult meg térdszalag-sérülése miatt. Az eset a Cruzeiro elleni meccsen történt nem sokkal azt követően, hogy Telles megszerezte élete első gólját az ifjúsági csapatban.

 

Felépülését követően koponyasérülést szenvedett, ekkor már a Gremio játékosa volt, a sérülés nyomait pedig a mai napig lehet látni a fején. A két sérülés közül bármelyik véget vethetett volna pályafutásának, de Telles nem engedett és elhatározta, hogy folytatni fogja, döntése pedig mint később kiderült, helyesnek bizonyult, amit igazol, hogy a Galatasaray, az Inter, a Porto, majd a United játékosa lett.

 

"A térdsérülésem pont a karrierem elején volt és nagyon féltem, hogy mi lesz, de a családom és a barátaim végig bátorítottak. Ezt követte a koponyatörésem, innen származik a heg, ami az egész fejemet beborítja. Hónapokig nem léphettem pályára."

 

"Ami mégis arra késztetett, hogy ne adjam fel a futballt az a játék iránti szeretetem volt, valamint az, hogy a gyerekkori álmomat nem hagyhatom veszni. Megfogadtam, hogy minden nap harcolni fogok a helyemért a csapatomban, persze nem más rovására, hanem azzal, hogy megmutatom mit érek és milyen minőséget tudok képviselni. A szüleim és a családom tisztelete miatt sem adhattam fel az álmaimat, hiszen apámnak is mindig az volt az álma, hogy a fia egyszer majd focista lesz."

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!