Greenwood gólörömének okáról

Mason Greenwood elárulta gólörömének jelentését, miután győztes gólt szerzett a Wolverhampton elleni bajnokin vasárnap délután.


Mason Greenwood ebben a szezonban már három bajnoki találatnál jár, a Farkasok elleni, végül győztes gólja után azonban teljesen új gólörömöt láthattuk tőle. 

 

A 19 éves támadó tinédzserként 20 találatot jegyez az angol első osztályban, amivel jelen pillanatban a 4. legeredményesebb fiatal, aki még nem töltötte be a 20. életévét.

 

Greenwood gólja a mérkőzés hajrájában született és később az is kiderült, hogy a 81. percben szerzett talált 3 pontot és idegenbeli veretlenségi rekordot is ért a Vörös Ördögök számára.

 

A United fiatal támadója gólját követően úgy ünnepelt, hogy kezeit keresztbe tette a mellkasa előtt, mielőtt még eltűnt a szurkolók szeme elől csapattársai gyűrűjében.

 

Mason a közösségi médiában elmagyarázta, hogy a gól utáni ünneplése tisztelgés volt a Fekete Párducot megformáló Chadwick Boseman előtt, aki egy évvel korábban hunyt el tragikus hirtelenséggel. A mozdulatot Boseman a MARVEL filmben használta a "Wakanda forever!", magyar szinkronban "Wakanda légy áldott!" felkiáltás kíséretében. A mozdulat pedig 2018-ban, a film megjelenését követően kulturális mozgalmak jelképévé is vált.

 

 

A színész halálát követően az ikonikus mozdulattal többen is megemlékeztek és tiszteletüket fejezték ki Boseman iránt, Pierre-Emeric Aubameyang a múltban még a Fekete Párduc maszkját is felöltötte gólöröme közben.

 

A Greenwood találatával elért győzelem azt is jelentette a United számára, hogy immár 28 idegenbeli mérkőzésen nem találtak legyőzőre a Vörös Ördögök és ezzel az angol élvonal történetének leghosszabb idegenbeli veretlenségi sorozatát tudhatják magukénak. A három bajnokin megszerzett 7 ponttal pedig a tabella 3. helyén állnak Ole fiai.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!