Cavani nagyszerű játékosokhoz csatlakozhat

Edinson Cavani nagyon pozitív benyomást tett a Manchester Unitednél töltött első szezonja alatt a szurkolókra kiemelkedő teljesítményével, nagyszerű fejeseivel és az íjászos gólörömével.


A kultikus hős státuszt még azzal is megerősítette, amikor az előző szezon második felében megvédte Mason Greenwoodot az AS Roma elleni találkozón, győzelemre vezette a Unitedet a Spurs ellen, vagy a félpályáról szerzett góljával az első olyan mérkőzésen, amikor már újra szurkolók előtt léphetett pályára az Old Traffordon.

 

Ezek a pillanatok vezettek ahhoz, hogy a szezon első mérkőzésén a Leeds United ellen az Álmok Színházának közönsége szüntelenül skandálta El Matador nevét. 

 

A 34 éves támadó pedig képes volt még egy lapáttal rátenni és lemondott a 7-es mezszámról Cristiano Ronaldo javára, aki így ismét az ikonikus számmal a hátán lesz látható az Old Traffordon.

 

Ez a nagylelkű cselekedet Cavani részéről azt is jelenti, hogy a United korábbi uruguayi sztárja, Diego Forlan nyomdokaiba is léphet, aki Vörös Ördögként szintén a 21-es mezszámot viselte.

 

 

Forlan is a szurkolók kedvence volt és az Anfielden szerzett két gólja azt jelenti, hogy a szurkolók a mai napig megéneklik őt, amikor az ősi rivális ellen játszik a United. A hét folyamán ugyan Ronaldo leigazolása minden címlapot vitt, de fontos megemlíteni azt is, hogy Cavani és Forlan mellett a 21-es számot korábban a klubnál Rafael da Silva és Ander Herrera is viselte, akik szintén nagy kedvencei voltak az Old Trafford közönségének. 

 

Forlanhoz hasonlóan Rafael és Herrera is emlékezetes pillanatokat élt meg a Liverpool ellen és többek között az ősi rivális ellen nyújtott szenvedélyes teljesítményüknek is köszönhetik népszerűségüket a szurkolók köreiben. 

 

Herrera 2015-ben talált be a Pool ellen megnyert 3-1-re megnyert találkozón, mely inkább Anthony Martial gólja miatt maradt emlékezetes. Amikor a spanyol középpályás 2019-ben távozott a klubtól, a szurkolóknak írt üzenetében azt mondta: "Soha nem felejtem el az Anfielden aratott győzelmet. Tudom, hogy nem nyertünk trófeát, de az a győzelem is egyfajta trófea volt a szurkolók számára."

 

Herrera mindig kitartó volt, keményen küzdött és kiállt csapattársai mellett, amikor a szükség úgy kívánta. A klub iránti szenvedélye megmutatkozott a játékában és abban is, hogy beszélt a csapatról. Ander tökéletesen megértette, hogy mit jelent a Vörös Ördögöket képviselni.

 

Rafael hasonló cipőben járt, mint spanyol kollégája. Kevés játékos testesíti meg mindazt annyire, mint ő, hogy Sir Alex mire is volt képes. Rafael egy rendkívül tehetséges játékos volt, aki kemény munkájának és kitartásának köszönhetően folyamatosan képes volt jóval tudása fölött teljesíteni a skót irányításával.

 

A brazil legalább annyira tudta gyűlölni az ellenfeleket, mint a United szurkolói és soha nem érdekelte, hogy éppen milyen nevű ellenféllel áll szemben. A City és a Liverpool ellen is tette, amit minden szurkoló látni szeretett volna. Emellett a mai napig szurkol a klubnak, rendszeresen tweetel a Unitedről és arról, hogy mekkora fejlődés látható a csapatnál a trófeákért folytatott küzdelemben.

 

Cavani hozzáállása, amiben tükröződik az elődök elszántsága és találatai szintén a szurkolók egyik nagy kedvencévé tették őt. Ha sikerül neki hasonló teljesítményt leraknia az asztalra, mint elődeinek és segítségével a Vörös Ördögök le tudják győzni a legnagyobb riválisokat, akkor biztos, hogy ő is a kultikus 21-esek klubjának a tagja lesz örökre.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!