Vörös Ördögök góljai a válogatottakban

A Manchester United játékosai eddig 7 gólt szereztek a válogatott szünet alatt, ebből pedig két Vörös Ördög is duplával vette ki a részét világbajnoki selejtező mérkőzésen.


Jesse Lingard a címlapokra került, miután Andorra ellen két találatot is szerzett, a találkozót pedig a Háromoroszlánosok 4-0-ra megnyerték a Wembley-ben. A 28 éves játékos nagyon élt a mérkőzésen. Első találatát egy szép akcióból szerezte, ahol a bal alsó sarokba lőtte a játékszert, míg a másodiknál a 16-os sarkáról eresztett meg egy löketet.

 

Mindkét találatban Bukayo Saka segédkezett, aki 20. születésnapját ünnepelte, emlékezetes módon. A mesterhármas is összejöhetett volna Lingardnak a találkozón, aztán végül ez nem, de egy gólpassz sikeredett, melyet az előbb emlegetett Saka váltott gólra.

 

A szeptemberi válogatott szünetben az angol válogatott két mérkőzésen 8 gólt szerzett, négyet Magyarország és négyet Andorra ellen. Lingard duplája mellett még a United csapatkapitánya, Harry Kane is eredményes volt egy Shaw szögletet követően a budapesti összecsapáson.

 

Európa más részein Cristiano Ronaldo rekordot döntött és immár 11 találattal vezeti a legeredményesebb férfi játékosok örökranglistáját góllövésben. A portugál klasszis az írek elleni találkozó hajrájában villant meg kétszer is fejjel, két találatának köszönhetően pedig csapata fordítani tudott és végül győzelemmel hozta le a mérkőzést. A portugál válogatott csapatkapitánya ezt követően Anglia felé vette az irányt és a napokban már a csapattal fog edzeni.

 

Ronaldo honfitársa, Bruno Fernandes továbbra is a válogatottnál van és a Katar elleni barátságos összecsapáson csereként beállva értékesített egy büntetőt a 3-1-es portugál sikert hozó találkozón. A portugál magnifico még minden bizonnyal Azerbajdzsán ellen is pályára lép kedd este világbajnoki selejtezőn. 

 

 

Végül, de nem utolsó sorban Anthony Martial visszatért a francia válogatottba és góllal tette emlékezetessé ezt az eseményt. Találatának köszönhetően a franciák egyenlíteni tudtak Ukrajna ellen és a fiatal támadó számára is jókor jött a gól, hiszen öt éve nem talált be a válogatottba és nemrég tért vissza sérülésből, ami miatt öt hónapot kénytelen volt kihagyni.

 

"Régóta nem szereztem gól, így ez a mostani nagyon jót tesz az önbizalmamnak" - mondta Martial a L'Equipe-nek.

 

A Vörös Ördögök játékosainak még lesz lehetőségük tovább gyarapítani a gólok számát, hiszen kedd este Fernandes, Varane, Martial és Pogba is pályára léphet majd selejtező mérkőzésen.

 

Lingard, Maguire, Shaw és Lindelöf is szerephez juthat szerdán, ahogy David de Gea is bevethetésre kerülhet a spanyoloknál, bár ő inkább a gólok megakadályozásában jeleskedhet, nem a szerzésükben, amennyiben végre lehetőséget kap a szövetségi kapitánytól.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!