James már tudja miben hibázott a Unitedben

Daniel James már pontosan tudja, hol ment félre karriere a Manchester United játékosaként.


A Leeds United két és fél éves várakozást követően végül megszerezte Jamest, amikor közel 30 millió fontot fizettek érte a Manchester Unitednek. Az Elland Roadon, ahol 2019 telén már orvosi vizsgálaton is járt kútba esett átigazolását megelőzően, öt éves szerződést írt alá.

 

Ezzel a walesi játékos újrakezdheti karrierét, amely látványosan megbicsaklott az elmúlt évek során. 

 

James minden sorozatot figyelembe véve 74 tétmérkőzésen szerepelt Ole Gunnar Solskjaer irányítása alatt, de ezek során csak kilencszer tudott eredményes lenni. Bár manchesteri időszakát lenyűgöző módon kezdte, később a norvég menedzser kezei alatt elkezdett önbizalomhiánnyal küzdeni. 

 

A Leedsnél Marcelo Bielsa játéka valószínűleg jobban fog ízleni számára és jobban ki tudja majd csapata aknázni gyorsaságát és elfutásait. Azonban egy őszinte interjúban elismerte, valószínűleg ő is hibás manchesteri karriere félre siklásában azért, mert nem vállalt elég rizikót és gyakran túlzottan biztonságra játszott.

 

"Szerintem karriere során mindenki átmegy olyan időszakon, amikor nem ismeri fel, hogy mi történik körülötte, amíg vissza nem tekint és nincsenek körülötte jó emberek, hogy közösen kielemezzék a történteket" - kezdte a Daily Telegraphnak.

 

 

"Elkezdtem azon gondolkodni, 'Mi az, amit ő tud és én nem?', ahelyett, hogy csak a saját játékomra és arra koncentráltam volna, hogy önmagam legyek. Eljutottam arra a pontra, hogy a mérkőzéseken a biztosra játszottam."

 

"A direkt játékom, a védelem mögé való befutások, a labdával való vágtázások és amiatt vásároltak meg, hogy megpróbáljak dolgokat és ne féljek a labdavesztéstől, de lassan ettől eltávolodtam és mindig a tutit akartam megjátszani."

 

"Amikor hátrébb léptem ebből az állapotból, akkor emlékeztettem magamat, hogy legyek újra direkt és az a személyiség, aki vagyok. A biztosra játszás veszélyes azon a poszton, amelyen én szereplek."

 

"Nem azért vagy ott, hogy a biztos megoldást válaszd - a gólszerzés és a gólpassz adás a feladatom, illetve hogy labdával és anélkül is befussam a pálya egészét."

 

Ha valakinek, akkor az egykori Leeds játékosnak, Rio Ferdinandnak biztosan nem fog hiányozni James az Old Traffordon, ugyanis szerinte a válogatott középpályás nem üti meg a Vörös Ördögök szintjét.

 

 

Amikor James átigazolásáról kérdezték, a United legenda Ferdinand így reagált saját YouTube csatornáján:

"Már évek óta kajtatnak utána, már nagyon régóta akarják ezt a srácot."

 

"Nézzétek, nem gondolom, hogy Dan James a Man United szintje lenne, viszont egyértelműen Premier League szint és ahogyan a Leeds játszik, úgy egyértelműen problémát fog okozni néhány csapatnak."

 

"Ez a srác folyamatosan kapni fogja a labdát, amelyet gyorsan kell majd az ellenfél kapuja elé vinnie, ez pedig fekszik az ő játékának."

 

"Amikor egy behúzódó védőnégyes két szélét kell feltörni, mint amivel a Man United szokott szembesülni, az nem fekszik James játékának, neki terület kell."

 

"De igen, Daniel James és a Leeds United házassága mindkét fél számára nagyszerű döntés volt."


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!